About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Vloerplaten studie paddestoelvloeren

2008
VERHEYDEN, Dany
Industrieel ingenieur bouwkunde

Trefwoorden:

Abstract :
Abstract

Als laatstejaars industrieel ingenieur heb ik de kans gekregen om mijn eindwerk in samenwerking met studiebureau AB Associates en voornamelijk P. Melard te maken.

Het eindwerk kan opgedeeld worden in twee grote delen. Het eerste deel bestaat uit een literatuurstudie over vloerplaten en paddestoelvloeren. Deze literatuurstudie bevat alles wat je nodig hebt om vloerplaten en/of paddestoelvloeren te kunnen berekenen. Deze literatuurstudie heb ik gemaakt met het oog op het tweede deel van dit eindwerk.

Het tweede deel van mijn eindwerk is een studie die ik in opdracht van AB Associates heb uitgevoerd. In tijden waar economisch werken meer een meer één van de belangrijkste factoren tijdens het ontwerpen van bouwwerken en bouwdelen is, is het voor een stabiliteitsbureau als AB Associates belangrijk om zo economisch als mogelijk berekeningen te maken, zonder hierbij natuurlijk de veiligheden niet uit het oog te verliezen. Een vloerplaat die bijvoorbeeld 1cm dunner uitgevoerd kan worden kan immers, in het bijzonder voor de bouwheer, al een vrij grote winst opleveren. Economisch werken is één ding, maar voor een stabiliteitsbureau is het niet vanzelfsprekend om steeds voor elk gebouw of bouwdeel op zoek te gaan naar het meest economische ontwerp. Dit neemt vaak extra tijd in beslag die niet altijd voor handen is. Het gezegde "Time is money" is in dit geval natuurlijk ook van toepassing. Daarom heeft AB Associates mij gevraagd om een studie uit te voeren waar economisch werken centraal staat.
De studie heeft als doelstelling om de meest economische prijs van een willekeurige paddestoelvloer te bepalen. Op het eerste zicht lijkt dit éénvoudig op te lossen. We plaatsen zo weinig mogelijk kolommen onder de vloerplaat en/of we nemen de vloerplaat zo dun mogelijk. Om hier meer over te weten te komen gaan we deze studie uitvoeren. Uit de resultaten kunnen we dan de nodige conclusies trekken betreffende de meest economische paddestoelvloer.Full text:
File Size Type Checksum
200400644_08.pdf 4 MB Adobe PDF MD5

Appendices:
File Size Type Checksum
200400644_08.B1.doc 3 MB Microsoft Word MD5
200400644_08.B2.xls 203 KB Microsoft Excel MD5

Dit eindwerk werd 193137 keer bekeken en 8748 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

VERHEYDEN, D. (2008). Vloerplaten studie paddestoelvloeren. Unpublished thesis, Xios, IWT.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae57e8c1db3ba28011df21fcf6400bb.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact