Abstract : Abstract
De Loonse stroopstokerij bestaat al sinds 1878. Maar stond van eind jaren '80 tot
begin 2006 stil. Nu sinds 2006 maken de gebroeders Bleus, de zesde generatie
van een roemrijk stroopstokerijgeslacht, er weer stroop op ambachtelijke wijze.
Het gaat om 4 broers die eerst gestart waren in hun eigen garage met kleine
ketels. Enkele jaren nadat ze in hun garage begonnen, zijn ze in samenwerking
met Borgloon in de oude Loonse stroopfabriek ingetrokken. In deze fabriek
hebben ze één hal ter beschikking gekregen voor het bereiden van ambachtelijke
stroop.
Omdat het stroop maken eigenlijk een uit de hand gelopen hobby is, Zijn ze het
hele verwerkingsproces van fruit tot stroop aan het herbekijken. Op deze wijze is
men in staat om de kwaliteit van de stroop kan garanderen Naast de
kwaliteitsverbetering, is het noodzakelijk dat de stroop op energetische en minder
tijdrovende manier geproduceerd kan worden.
De eerste opdracht hierbij is het plaatsen van een nieuwe gaarkookketel. Deze is
zo geïnstalleerd worden dat er op een veilige, energiezuinigere en minder
tijdrovende manier fruit gaargekookt kan worden.
De tweede opdracht bestaat uit de uitbreiding van de ganse productielijn Deze
uitbreiding bestaat uit de van de plaatsing van een afzuiginstallatie, persinstallatie,
kleine herstellingen en de installatie van de wasinstallatie. |
If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):
MISSOTTEN, K. (2007). Studie gaarkookketel en productieproces.
Unpublished thesis, Xios, IWT.
Retrieved
from
http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae57e8c14ef8a4d0114efc880bd0006.
|