About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Waterdoorlatende bestrating theoretisch en praktisch bekeken: een vorm van watermanagement

2006
VAN DEN EYNDE, Joris
Bouwkunde

Trefwoorden:

Abstract :
Dit werk handelt over het onderwerp waterdoorlatende bestrating. Eerst wordt dit op theoretisch vlak bekeken, om hierna over te schakelen naar een praktijkvoorbeeld.

Het theoretische gedeelte vertrekt van de problematiek in verband met wateroverlast. Hier wordt in het kort het probleem besproken en een aantal oplossingen in verband met verschillende soorten afwateringstechnieken overlopen.

Het volgende gedeelte handelt over de afwateringstechnieken die er momenteel worden toegepast. En hiervan is waterdoorlatende bestrating. Dit aspect van afwateringstechnieken wordt in het deel hierna uitgebreid besproken.

Hierna komen we aan het praktijk gedeelte. Dit begint met een kort overzicht van de verschillende waterdoorlatende bestrating die ze bij Ebema produceren. Om daarna over te gaan naar 2 proefterreinen waarop specifieke produkten van Ebema zijn toegepast. Voor deze proefterreinen moet bepaald worden of ze voldoen aan de norm voor waterdoorlatende bestrating. Maar hiervoor moet eerst een proefopstelling uitgedacht worden. De uitwerking en resultaten van deze proef bevinden zich in het laatste gedeelte. De conclusie van deze meetresultaten worden dan geformuleerd in het laatste gedeelte, het algemeen besluit.

Full text:
File Size Type Checksum
Eindwerk.pdf 2 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 5012 keer bekeken en 98 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

VAN DEN EYNDE, J. (2006). Waterdoorlatende bestrating theoretisch en praktisch bekeken: een vorm van watermanagement. Unpublished thesis, Xios, IWT.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae57e8c0f09be21010f3e17656400c7.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact