About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.063 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... 



Open Archives Initiative
Home

International food standard, cortificatie en reglementering betreffende etikettering van voedingsmiddelen. Suikerlolly's

2005
LANDUYT, Lieven
IndustriŽle wetenschappen

Trefwoorden:

Abstract :
Abstract
De inhoud van dit eindwerk is tweeledig: enerzijds handelt het over de implementatie van
de International Food Standard (IFS) bij het lollyproductiebedrijf Cand'Art en anderzijds
over een toetsing van hun etiketten aan de huidige wetgeving.
IFS
De consument hecht steeds meer belang aan kwaliteit en voedselveiligheid. Winkelketens
in binnen- en buitenland eisen dan ook steeds vaker dat hun leveranciers beschikken over
een certificaat dat getuigt van deze aspecten. Ondermeer om die reden heeft Cand'Art
gekozen voor de implementatie van een kwaliteitsmanagementsysteem.
Na een vergelijking van verschillende systemen heeft Cand'Art gekozen voor de
International Food Standard. De algemene aanvaarding, de ondubbelzinnige
puntentelling, de grote reikwijdte van het systeem en de eisen van de klant waren hierbij
doorslaggevend.
Dit eindwerk omvat een uitgebreide uitleg van de IFS en een overzicht van de opgestelde
documenten, geÔllustreerd met enkele voorbeelden.
In december 2004 behaalde Cand'Art het certificaat IFS versie 4 Ė higher level.
Etikettering
In december 2004 veranderde NV Confiserie De Palm officieel van naam.
De internationale aanpak van het bedrijf vroeg om een internationale naam. Via een
creatieve brainstorm vond men er uiteindelijk een die de lading volledig dekt: Cand'Artģ.
De verandering van naam en logo bracht met zich mee dat de etiketten moeten aangepast
worden.
In combinatie met deze aanpassingen werd besloten de etiketten van Cand'Art te toetsen
aan de huidige wetgeving om zo mogelijke toekomstige aanpassingen te vermijden. Onder
andere de regelgeving met betrekking tot de declaratie van allergenen en de kwantitatieve
ingrediŽntendeclaratie (KWID) komen hierbij aan bod.

Full text:
File Size Type Checksum
200101107_05.pdf 1 MB Adobe PDF MD5

Appendices:
File Size Type Checksum
200101107_05.B3.pdf 80 KB Adobe PDF MD5
200101107_05.B2.pdf 245 KB Adobe PDF MD5
200101107_05.B4.pdf 339 KB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 3995 keer bekeken en 88 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

LANDUYT, L. (2005). International food standard, cortificatie en reglementering betreffende etikettering van voedingsmiddelen. Suikerlolly's. Unpublished thesis, Xios, IWT.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae57e8c079f2d610108f79411d901e3.




©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact