About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.063 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... 



Open Archives Initiative
Home
dc.title : International food standard, cortificatie en reglementering betreffende etikettering van voedingsmiddelen. Suikerlolly's
dc.creator : LANDUYT, Lieven
dc.subject :
dc.description.abstract : Abstract De inhoud van dit eindwerk is tweeledig: enerzijds handelt het over de implementatie van de International Food Standard (IFS) bij het lollyproductiebedrijf Cand'Art en anderzijds over een toetsing van hun etiketten aan de huidige wetgeving. IFS De consument hecht steeds meer belang aan kwaliteit en voedselveiligheid. Winkelketens in binnen- en buitenland eisen dan ook steeds vaker dat hun leveranciers beschikken over een certificaat dat getuigt van deze aspecten. Ondermeer om die reden heeft Cand'Art gekozen voor de implementatie van een kwaliteitsmanagementsysteem. Na een vergelijking van verschillende systemen heeft Cand'Art gekozen voor de International Food Standard. De algemene aanvaarding, de ondubbelzinnige puntentelling, de grote reikwijdte van het systeem en de eisen van de klant waren hierbij doorslaggevend. Dit eindwerk omvat een uitgebreide uitleg van de IFS en een overzicht van de opgestelde documenten, geÔllustreerd met enkele voorbeelden. In december 2004 behaalde Cand'Art het certificaat IFS versie 4 Ė higher level. Etikettering In december 2004 veranderde NV Confiserie De Palm officieel van naam. De internationale aanpak van het bedrijf vroeg om een internationale naam. Via een creatieve brainstorm vond men er uiteindelijk een die de lading volledig dekt: Cand'Artģ. De verandering van naam en logo bracht met zich mee dat de etiketten moeten aangepast worden. In combinatie met deze aanpassingen werd besloten de etiketten van Cand'Art te toetsen aan de huidige wetgeving om zo mogelijke toekomstige aanpassingen te vermijden. Onder andere de regelgeving met betrekking tot de declaratie van allergenen en de kwantitatieve ingrediŽntendeclaratie (KWID) komen hierbij aan bod.
dc.publisher : Xios
dc.contributor :
dc.date : 2005
dc.type : Electronic Thesis or Dissertation
dc.format : application/pdf
dc.identifier : http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae57e8c079f2d610108f79411d901e3
dc.language : dut
dc.rights : All rights reserved
etd.degree.name : IndustriŽle wetenschappen
etd.degree.level : Master
etd.degree.discipline : Verpakkingstechnologie
etd.degree.grantor : Xios
 
 

???en_US.simple???




©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact