About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Renovatie Philipstoren te Leuven tot Federaal Administratief Centrum

2005
MARQUET, Steven
Industrieel ingenieur bouwkunde

Trefwoorden:

Abstract :
SAMENVATTING


Wanneer de bestemming van een gebouw verandert, is het noodzakelijk even stil te staan bij de gedachte wat deze nieuwe bestemming vraagt van de structuur van het gebouw. Is het evident om van een voormalig fabrieksgebouw een administratief centrum te maken? Kan de draagstructuur van het gebouw zulke transformatie aan? Uiteraard is hiervoor een grondige stabiliteitsstudie vereist. Deze stabiliteitsstudie is door Ingenieursbureau Arcade uitgevoerd waarbinnen zij zijn overgegaan tot een structureel onderzoek en daarop volgend het bepalen van de nieuwe structurele elementen en draagstructuren.

Bij het structureel onderzoek is het gebouw in zijn geheel onderzocht. Het gebouw werd volledig blootgelegd en alle structurele elementen werden onderzocht. In deze thesis wordt dit besproken en wordt een nazichtsberekening gegeven van de structurele elementen. Deze worden één voor één nagerekend naar hun draagvermogen met betrekking tot hun bestemmingsverandering.

De werken voor de bestemmingswijziging zelf bestonden uit twee grote facetten: een gedeelte renovatie en een gedeelte nieuwbouw. Beide facetten zijn in deze thesis behandeld met het oog op de stabiliteit. Hoe wordt de renovatie best aangepakt en hoe is ze uitgevoerd? Waar en hoe is het gebouw verstevigd om het te kunnen laten voldoen aan de lasten van een kantoorgebouw met archiefruimtes? Hoe is dit gedeelte nieuwbouw verwezenlijkt en waar zijn welke technieken toegepast? Hoe is het gebouw in zijn geheel veranderd? Deze en nog meer vragen worden behandeld in deze scriptie.


Full text:
File Size Type Checksum
200100471_05.pdf 1 MB Adobe PDF MD5

Appendices:
File Size Type Checksum
200100471_B 1.2.3.4_05.pdf 7 MB Adobe PDF MD5
200100471_B 5.pdf 529 KB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 4180 keer bekeken en 107 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

MARQUET, S. (2005). Renovatie Philipstoren te Leuven tot Federaal Administratief Centrum. Unpublished thesis, Xios, IWT.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae57e8c092736bb01092f5792040020.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact