About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Preventief onderhoudsplan voor een pons/ snijmachine

2006
MEUBIS, Pieter
Elektromechanica

Trefwoorden:

Abstract :
Titel: Preventief onderhoudsplan voor een pons/snijmachine


Auteur: Meubis Pieter

Promotoren: JAGA NV Dhr. Knapen Jo
XIOS Hogeschool Limburg Dhr. Vercammen Marc

Tijdens het laatste jaar van de opleiding graduaat elektromechanica (optie onderhoudstechnieken) wordt er verwacht een stageperiode van vijf weken te voltooien in een door ons gekozen bedrijf. Aan deze stage wordt er dan een eindwerk gekoppeld.

Ik koos voor het bedrijf JAGA NV, dat gelegen is in Diepenbeek. De reden hiervoor is dat ik reeds op de hoogte was van hun activiteiten.
Dit is een fabrikant van warmtewisselaars, sierradiatoren en luchtverhitters.
"Als warmte vorm krijgt": dit is kort en krachtig de basisfilosofie van JAGA.
JAGA doorbreekt het traditionele denken en creŽert geen radiatoren zoals alle andere, maar creatieve en functionele verwarmingsoplossingen met een gedurfde esthetiek.
Geen enkel bedrijf gaat zo verwoed op zoek naar nieuwe vormen, materialen en productietechnieken als JAGA. Hierdoor ontstaat een verfrissende, nieuwe vormentaal met een heel eigen karakter. Hun doel is een constante groei te creŽren door ook constant te investeren in onderhoud en nieuwe ontwikkelingen.

De opdracht die ik toegewezen kreeg hield het volgende in: het opstellen van een onderhoudsplan van een pons/snijmachine van het merk Finn-power. Het doel was dus dat zij in de toekomst het onderhoud zelf zouden kunnen doen, met een kostenbesparing als gevolg. Deze informatie zou dan later ter beschikking gesteld worden aan het onderhoudspersoneel en ook aan de operatoren om zo hun onderhoudstaken wat gemakkelijker te laten verlopen. Tegelijk doe ik ervaring op in het programmeren. We vertrekken van de CAD-tekening en eindigen met het programma zelf waar we de ponsgereedschappen die we gaan gebruiken per gat gaan selecteren.

Het onderhoudsplan is het belangrijkste "basis"-systeem van het onderhoud en beÔnvloedt in belangrijke mate de installatieperformance alsook de onderhoudskosten. Het bevat alle machines en onderdelen die onderworpen zijn aan preventief onderhoud. Daarnaast dient het voor het plannen van de verschillende onderhoudstaken. Verder is er zoveel mogelijk informatie (zoals tekeningen uit handleidingen of foto's met de te onderhouden punten) toegevoegd om het werk van het onderhoudspersoneel en de operatoren te vergemakkelijken.

Full text:
File Size Type Checksum
200200877_06.pdf 5 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 5513 keer bekeken en 113 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

MEUBIS, P. (2006). Preventief onderhoudsplan voor een pons/ snijmachine. Unpublished thesis, Xios, IWT.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae57e8c0f09be21010f2883b5ca008d.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact