About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Een remote stuurbare projector

2007
DE RORE, Gerrit
Industrieel ingenieur elektronica

Trefwoorden: 2007  

Abstract :
Abstract

Titel: Een remote stuurbare projector.
Auteur: Gerrit De Rore
Interne promotor: drs. ing. Karoline Petermans
Externe promotor: prof. dr. Kris LuytenVoor mijn eindwerk, dat aansluit bij mijn stage, heb ik in het Expertisecentrum voor Digitale Media meegewerkt aan een project binnen het Human-Computer Interaction domein (HCI).
Het eindwerk had tot doel een remote stuurbare projector controle te ontwikkelen die de gebruiker in staat stelt om een projector m.b.v. een computerprogramma naar een gewenste plaats te richten.
Voor het realiseren van de aansturing van de pan/tilt constructie waarop de projector bevestigd is, werd gekozen om d.m.v. een servo-controller, de verticale- en horizontale positionering te voorzien van respectievelijk een servo- en een ruitenwissermotor. De ruitenwissermotor kon echter niet rechtstreeks aangesloten worden aan de servo-controller module. Hiervoor heb ik een DC-motordriver module ontwikkeld dat als interface functioneert tussen de servo-controller module en de ruitenwissermotor. Deze DC-motordriver module levert de nodige stromen voor de ruitenwissermotor. Nadien heb ik naar ontwerpalternatieven gezocht voor de DC- motordriver module, inclusief de ruitenwissermotor.
Tevens heb ik het systeem van software voorzien. Hiervoor heb ik een programma in Microsoft Visual Basic.NET ontworpen. Met dit programma kan de gebruiker de projector positioneren door het pijltje van de computermuis over een virtueel touchpad op het beeldscherm te slepen. Wanneer dit gebeurt, wordt er een vector berekend in het programma zodoende dat de projector naar de correcte plaats gericht wordt.
Een gedetailleerde omschrijving over deze deelopdracht wordt beschreven in deze thesis.

Tijdens de stage heb ik ook een literatuurstudie gemaakt over indoor locatie sensor systemen. In deze thesis beschrijf ik enkele algemene locatietechnieken en maak ik tevens ook een analyse over verschillende draadloze technologieŽn die hieromtrent toegepast worden.


Full text:
File Size Type Checksum
Thesis.pdf 1010 KB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 3383 keer bekeken en 1574 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

DE RORE, G. (2007). Een remote stuurbare projector. Unpublished thesis, Xios, IWT.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae57e8c1a061a52011ac51a0f43000f.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact