About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Installatie lasrobot, gebruiksklaar maken van MIG-robot voor productielijn

2007
STRYCKERS, Jeroen
LENSSEN, Koen
Graduaat elektromechanica

Trefwoorden: 2007  

Abstract :
Abstract

Titel: Gebruiksklaar maken van MIG-robot voor productielijn.
Auteurs: Koen Lenssen en Jeroen Stryckers
Promotoren: JAGA Werner Steegmans
Xios Ilona Stouten

Tijdens het laatste jaar van de opleiding Professionele Bachelor elektromechanica (optie onderhoudstechnieken) wordt er verwacht een stage periode van negen weken te voltooien in een door ons gekozen bedrijf. Aan deze stage wordt er dan een eindwerk gekoppeld.

Wij kregen de kans om bij het radiatorenbedrijf JAGA onze stage te voltooien. JAGA is een producent van decorradiatoren en is marktleider in de productie van low-H2O radiatoren. Het is een creatief en innoverend bedrijf. Het richt zich op specifieke markten in binnen als buitenland en wist in het verleden al verschillende prijzen weg te kapen in verband met het design van zijn producten.

Nu wordt er een nieuwe productielijn opgestart om een nieuw type radiatoren te maken. Hiervoor willen ze een oude lasrobot (halfautomaat) terug in gebruik nemen. Deze robot werd twee jaar geleden nog gebruikt voor een ander type radiatoren. Hij was volledig gedemonteerd maar nu terug opgebouwd. De bedoeling is dat wij de robot terug gebruiksklaar maken en door het uitvoeren van proeven te weten komen tot wat de robot in staat is. Hiervoor wordt er onder andere gekeken naar welke mannier van lassen men kan gebruiken, en proberen een perfecte las te krijgen die natuurlijk ook waterdicht is. Omdat de robot al een tijd niet meer in gebruik is geweest zullen er ook de nodige programma's in het geheugen van de robot geprogrammeerd worden (o.a. kalibreer en reinigingsprogramma). Daarna zal op zoek gegaan worden naar een manier om het proces te automatiseren. Door verschillende mogelijkheden uit te werken en er ook voor te zorgen dat een zo groot mogelijk werkgebied van de robot verkregen wordt.

We hopen dat bij de automatisering en uiteindelijke productie van dit type radiatoren ons onderzoek een handig hulpmiddel vormt. Zodat dit eindwerk bijdraagt tot een productief en betrouwbaar systeem.


Full text:
File Size Type Checksum
200300709_200201005_07.pdf 3 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 4303 keer bekeken en 1931 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

STRYCKERS, J., LENSSEN, K. (2007). Installatie lasrobot, gebruiksklaar maken van MIG-robot voor productielijn. Unpublished thesis, Xios, IWT.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae57e8c1a061a52011ad9aa3a2f0097.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact