About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home
XIOS
Title : Opstellen van een preventief onderhoudsschema en voorstel tot optimalisatie van de persluchtvoorziening van de onderringenkuislijn
Author :
Abstract : Titel: Opstellen van een preventief onderhoudsschema & voorstel tot optimalisatie van de persluchtvoorziening van de onderringenkuislijn.
Auteur: Jan Vanhove
Promotoren: TUBOBEL NV, ir. Peter Daenen
TUBOBEL NV, Yves Vanbrabant
XIOS Hogeschool Limburg, ing. Karel Froidmont

De stage vond plaats bij TUBOBEL NV. Dit bedrijf is gelegen te Tessenderlo en is gespecialiseerd in het vervaardigen van betonnen buizen en inspectieputten. TUBOBEL NV werd opgericht in 1998 en met een omzet van €10.000.000 per jaar is het nog één van de grootste marktspelers op de Belgische buizen- en puttenmarkt. De voornaamste klanten zijn aannemers van riolerings- en wegeniswerken zoals enkele bedrijven in de Colas Belgium Group waartoe het bedrijf behoort.

De eerste opdracht bestond erin om een preventief onderhoudsschema op te stellen voor de onderringenkuislijn (onderringen uit de buizenproductie worden hier gereinigd) en voor de Mistral (machine voor het vervaardigen van inspectieputten). Beide machines hadden een summier onderhoudsschema. Deze schema's moesten verder uitgewerkt worden.

Een tweede opdracht bestond er in om de persluchtvoorziening van de onderringenkuislijn te onderzoeken en trachten te optimaliseren. Hiervoor is er onderzocht of de drukval van aan de aftakleiding tot aan de machine niet te groot is en of de aangelegde leiding geen verliezen heeft.

De twee onderhoudsschema's worden ondertussen gebruikt bij TUBOBEL NV en de uitleg van de instructies is bereikbaar gemaakt voor de onderhoudsmensen. De persluchtinstallatie is geschikt bevonden voor de toepassing en laat bovendien nog plaats voor een eventuele uitbreiding. De algemene werkwijze voor het maken van de onderhoudsschema's is toegevoegd zodat de schema's voor de rest van het machinepark op dezelfde manier opgesteld kunnen worden.
Publisher : Xios
Publication date : 2007
Full text :
File Size Type Checksum
200300210_07.pdf 1 MB Adobe PDF MD5
Appendices :
File Size Type Checksum
200300210_07.B1.pdf 4 MB Adobe PDF MD5
Type : Electronic Thesis or Dissertation
Language :
  • Dutch
Rights : All rights reserved
Degree name : Graduaat elektromechanica
Degree level : Bachelor
Discipline : Onderhoudstechnieken
Grantor of degree : Xios
Department : IWT
Awards :
Status : PUBLISHED
Promotor : Karel Froidmont
External Promotor : dhr. P. Daenen ; Y. Vanbrabant (Tubobel NV)
Notes :
Embargo : false
Created : 30/06/2008 16:30
Last modified : 30/06/2008 16:34
Appears in :
2007
Views : 4388
Downloads : 102
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact