About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.063 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Voorkomen van vochtinfiltraties door invoering van een zorgsysteem

2008
GOVAERTS, Kris
Industrieel ingenieur bouwkunde

Trefwoorden:

Abstract :
Samenvatting

Uit het verleden is gebleken dat vocht de meest voorkomende oorzaak is van bouwproblemen. Bouwbedrijven verliezen dan ook jaarlijks grote sommen geld aan schadeclaims en herstellingen ten gevolge van vochtproblemen. Dit is dan ook de reden waarom mijn stagebedrijf met de vraag kwam om de oorzaken van vochtproblemen te onderzoeken. En op basis van die gegevens een zorgsysteem uit te werken om vochtproblemen te voorkomen.

Vochtproblemen kunnen zeer uiteenlopende oorzaken hebben. Zowel het voorkomen als het oplossen van vochtproblemen vergen een degelijke kennis van de oorzaak.
Op basis van de gesprekken met de projectleiders werd er een inventaris opgesteld van de verschillende oorzaken, die kunnen ingedeeld worden in bouwvocht, condensatie, infiltraties, opstijgend vocht en toevallige oorzaken.
In dit werk wordt er enkel dieper ingegaan op de oorzaken van infiltraties en de nodige preventieve maatregelen, die men hieromtrent dient te nemen.

De uiteindelijke doelstelling bevat een zorgsysteem met preventieve maatregelen, zowel met betrekking tot het ontwerp als de uitvoering op de werf.
Tijdens de ontwerpfase is het essentieel de aansluitingsdetails uit te werken, bij voorkeur in samenspraak met de uitvoerder. De maatregelen met betrekking tot het ontwerp zijn vaak in strijd met de esthetische eisen van de architect. Hierin zal men een compromis moeten sluiten zonder de regels betreffende de waterdichting te verloochenen. De keuze uit de verschillende dichtingsmaterialen is afhankelijk van de beschermingsgraad en de uiteindelijke bestemming van de constructie.
De organisatie op de werf heeft een groot aandeel in het voorkomen van infiltraties. De maatregelen rond het voorkomen van die infiltraties zullen van ieder persoon in het bouwproces een extra inspanning vragen.


Full text:
File Size Type Checksum
200501149_08.pdf 1 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 2607 keer bekeken en 21 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

GOVAERTS, K. (2008). Voorkomen van vochtinfiltraties door invoering van een zorgsysteem. Unpublished thesis, Xios, IWT.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae57e8c1d2a17f3011dab1a36b10030.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact