About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Stromingsanalyse van ventilatiekanalen voor woningen: realisatie van teken- en rekenmodel voor het bepalen van druk en snelheid in kanalen

2008
BELEN, Adinda
Industrieel ingenieur elektromechanica

Trefwoorden:

Abstract :
Titel: Stromingsanalyse van ventilatiekanalen voor woningen: realisatie van teken- en rekenmodel voor het bepalen van druk en snelheid in kanalen
Auteur: Adinda Belen
Externe promotor: Ing. Andy camps Msc
Interne promotor: Ing. Chris Hendrickx Msc

Dit eindwerk vindt plaats in het kader van een bestaand onderzoeksproject over de kwaliteitscontrole van woningventilatie. Op basis van berekeningen volgens de ISSO richtlijnen wordt bekeken of de resultaten van een analyse met het softwarepakket 'CosmosFloWorks' overeenkomen met deze berekeningen. Met het programma 'CosmosFloWorks' worden de stromingsanalyses gemaakt. Dit programma is een onderdeel van het 3D-ontwikelingsprogramma 'Solidworks'.

De analyses zijn uitgevoerd op een aantal bestaande installaties en een aantal ontwerpen. Om een systeem met ventilatiekanalen snel te tekenen wordt er gebruik gemaakt van het programma 'Routing', ook een 'Add-in' van 'Solidworks'. Hiermee kunnen starre en flexibele leidingen getekend worden alsook elektrische leidingen. Aan de hand van een simpele 3D-tekening van lijnen en het gebruik van een bibliotheek waaruit componenten gesleept en geplaatst worden, wordt er gemakkelijk en op korte tijd een ventilatiesysteem getekend.

Om ventilatiekanalen te kunnen tekenen is er een aangepaste bibliotheek gemaakt aangezien deze niet beschikbaar was. Het is nu mogelijk om starre ventilatiekanalen te tekenen. Bij het uitvoeren van de analyses, het combineren van de software en maken van een bibliotheek moesten enkele problemen overwonnen worden. Het werken met 'Routing' en 'CosmosFloWorks' zorgt dat er op een eenvoudige manier met minder fouten en op kortere tijd resultaten bekomen worden.

Uit de vergelijking van de berekeningen en de analyse blijkt dat enkele resultaten redelijk goed overeenkomen. Maar veel is natuurlijk afhankelijk van de gebruikte tabellen en waarden voor de handmatige berekeningen. Anderzijds is het nodig meer inzicht te krijgen in het programma 'CosmosFloWorks' en de manier waarop dit programma de berekeningen maakt.

Full text:
File Size Type Checksum
200200116_08.pdf 3 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 3725 keer bekeken en 66 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

BELEN, A. (2008). Stromingsanalyse van ventilatiekanalen voor woningen: realisatie van teken- en rekenmodel voor het bepalen van druk en snelheid in kanalen. Unpublished thesis, Xios, IWT.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae57e8c1e1b365c011e4a945c610008.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact