About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Verplaatsing Hagus-spiegelproductie

2008
OUALHADJ, Bilal
VANDEVENNE, Koen
Industrieel ingenieur elektromechanica

Trefwoorden:

Abstract :
Abstract


Studenten: Vandevenne Koen
Oualhadj Bilal

Promotoren: intern: Sleuwaegen Pieter
extern: Helsmoortel Jean-Claude (Vanwezel autoparts)

Titel: Verplaatsing Hagus-spiegelproductie

Bij de keuze van onze masterproef speelden verschillende factoren een rol. Zo wilden we vooral een project waarin we onszelf volledig konden ontplooien.
Na verscheidene masterproef-voorstellen deed zich een unieke kans voor: De firma Vanwezel-autoparts -een vooraanstaande speler op de groothandelmarkt van auto-onderdelen- had de Duitse firma Hagus-autospiegels opgekocht maar beschikte niet over het nodige technische personeel om de productie over te hevelen en terug op te starten.

Onze taak bestond er in om de Duitse productie over te hevelen naar een andere locatie (zelf te bepalen in welk land), waar we tegen een betere prijs en kwaliteit zouden kunnen produceren.

Daar er in Duitsland -na het tekenen van de contracten- slechts één maand verder geproduceerd werd, was het aan ons om onmiddellijk de productie ter plaatse te observeren en te analyseren. Na deze periode sloten de oude vestigingen in Duitsland en begon een overbruggingsperiode van zes maanden (Vanwezel had spiegels voor zes maanden in stock) waarin wij de tijd hadden om: een studie te doen naar het vestigingsland, de informatie te digitaliseren op computers, op zoek gaan naar nieuwe leveranciers (voor betere prijzen en transportkosten te drukken) en waarin we de productie terug konden opstarten.

De nieuwe vestigingsplaats van ons bedrijf werd uiteindelijk België, waarbij we met verscheidene uitbestedingsbedrijven en een beschermde werkplaats een perfecte mix tussen verantwoordelijkheden, kosten en leveringstijden gevonden hadden.
Tevens is onze zoektocht naar leveranciers positief uitgedraaid. We hebben het aantal leveranciers drastisch kunnen verminderen, lagere prijzen verkregen en vooral bedrijven gevonden die dichter bij onze vestiging gelegen zijn.
Eens deze zaken achter de rug en de productiemachines afgehaald, zijn we kunnen starten met onze producties. Deze zijn zeer vlot verlopen en nog steeds gaande. Voor dit jaar is een productie van om en bij de 100.000 caravan- en autospiegels gepland, verspreid over een 20-tal verschillende type spiegels.
In onze scriptie bekijken we de gebruikte productietechnieken van naderbij.

Er is zeer veel tijd in deze masterproef gekropen maar het geslaagde resultaat zal ons altijd voldoening geven, zeker omdat circa de helft van alle verkochte caravanspiegels van ons bedrijf komen en we deze dus nog ons hele verdere leven zullen tegenkomen op de weg.

Full text:
File Size Type Checksum
200400190_200400193_08.pdf 5 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 2996 keer bekeken en 42 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

OUALHADJ, B., VANDEVENNE, K. (2008). Verplaatsing Hagus-spiegelproductie. Unpublished thesis, Xios, IWT.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae57e8c1e1b365c011e4e500e300024.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact