About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Vervangen Polygir en BMS-systeem

2008
RIA, Benny
Industrieel ingenieur elektromechanica

Trefwoorden:

Abstract :
Deze scriptie kadert in de masterproef die als afstudeerwerk moet ingediend worden aan de XIOS Hogeschool Limburg. Het is het resultaat van een stage tijdens de zomermaanden van 2007 bij Fabricom GTI.

Het is erg belangrijk dat de omstandigheden in een werkomgeving aangenaam zijn om tot optimale prestaties te komen. Wetenschappelijke studies tonen aan dat er een sterk verband is tussen de temperatuur van de werkomgeving en de werkprestaties. Een werkruimte die een goede temperatuur en vochtigheid heeft, stimuleert het werkritme en de efficiŽntie van het personeel. Daarbij kan het de bezoekers van een gebouw beter gestemd maken als ze in een aangename omgeving vertoeven.

Om dergelijke omgeving te creŽren voor de werkende mens maakt men in grote gebouwen gebruik van HVAC-installaties. Uitgebreide HVAC-installaties zijn in staat om zowel temperatuur, vochtigheid als druk in een ruimte te regelen. Kleinere installaties spelen in op slechts enkele van deze parameters. Eťn gebouw heeft vaak meerdere gescheiden HVAC-installaties. Een goede sturing van deze machines is noodzakelijk om constante temperatuur te creŽren in de verschillende ruimten.

De bestaande sturing bij Fortis Bank HQ werd vervangen door een PLC-sturing. Zowel de plaatsing van de PLC als het schrijven van de software hiervoor valt onder het project dat Fabricom GTI uitvoert.

Dit eindwerk "Vervangen Polygir & BMS systeem" werd ondersteund door externe promotoren Thierry Monsieur en Gert Thys en interne promotor Roland Machiels.

Full text:
File Size Type Checksum
200200291_08.pdf 3 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 3529 keer bekeken en 1920 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

RIA, B. (2008). Vervangen Polygir en BMS-systeem. Unpublished thesis, Xios, IWT.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae57e8c1e1b365c011e4e67ebe3002a.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact