About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Betrouwbaarheidsonderzoek en parameteroptimalisatie van de J&B Hot Tacktester

2008
REYNDERS, Evi
Industrieel ingenieur verpakkingstechnologie

Trefwoorden:

Abstract :
Abstract
In dit eindwerk "Betrouwbaarheidsonderzoek en parameteroptimalisatie van de J&B Hot Tack tester" is het doel de betrouwbaarheid van de metingen en de optimale instellingen van de parameters te bepalen. Bij General Biscuits Belgium tracht men door het gebruik van de J&B Hot Tack tester in het labo, het gedrag van de verpakkingsfolie op de verpakkingslijn te bestuderen. Ook het vergelijken van verpakkingsfolies zou vereenvoudigd kunnen worden door het gebruik van een Hot Tack tester.
Hierdoor is het eindwerk in 3 delen opgedeeld. Het eerste deel is een inleidende studie op de problematiek en worden de begrippen seal, sealcurve en Hot Tack beschreven. Daarna wordt er een theoretische marktstudie uitgevoerd van welke producenten een Hot Tack testtoestel hebben en wordt de keuze van het toestel verantwoord. Hierna kan de betrouwbaarheid van het gekozen toestel, namelijk de J&B Hot Tack tester, bepaald worden.
Na het betrouwbaarheidonderzoek kunnen in deel 2 de parameters geoptimaliseerd worden. Hiervoor wordt voor elke parameter bekeken welke invloed zij hebben op de Hot Tack kracht. Uit deze invloeden wordt er een optimale instelling van elke parameter verkregen en kan er een meetgebied gedefinieerd worden.
In het derde deel worden aan de hand van de optimale parameters de Hot Tack curven opgenomen van verschillende soorten verpakkingsfolies. Deze curven kunnen dan onderling vergeleken worden om verschillen tussen de verpakkingsfolies aan te duiden.Full text:
File Size Type Checksum
200401043_08.pdf 583 KB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 2937 keer bekeken en 45 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

REYNDERS, E. (2008). Betrouwbaarheidsonderzoek en parameteroptimalisatie van de J&B Hot Tacktester. Unpublished thesis, Xios, IWT.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae57e8c1ebb4538011ebba4c5be000c.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact