About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... 



Open Archives Initiative
Home

Automatisering van het certificatielabo

2008
TEFNER, Benny
REYSKENS, Jelle
Bachelor in de elektronica

Trefwoorden:

Abstract :
Het bedrijf PMTC is een testbedrijf waar er diverse soft- en hardware toepassingen getest worden. Een belangrijk onderdeel van het bedrijf is het certificeren van diverse interfaces via welke bepaalde toestellen (vb. GSM, printer) kunnen communiceren. De meest voorkomende interfaces die in het labo getest worden zijn USB, S-ATA, Firewire... Dit certificeren gebeurt aan de hand van een reeks elektrische metingen die op de te testen toestellen worden uitgevoerd. Bepaalde metingen hiervan zijn tijdrovend omdat ze nu nog volledig manueel gebeuren. De resultaten van deze metingen moeten dan aan bepaalde waarden voldoen om te kunnen slagen voor een bepaalde test. Het doel van deze stage is het automatiseren van bepaalde meetprocedures, om zo de tijd die een bepaalde meetprocedure vergt in te korten en de procedure zelf eenvoudiger te maken voor de persoon die deze moet uitvoeren. In het labo waarin deze metingen plaatsvinden, is er eveneens nood aan een systeem om de resultaten van deze metingen op een overzichtelijke manier op te slaan, zodat ze achteraf eenvoudig opgevraagd kunnen worden. Ook hiervoor zullen we een systeem voorzien. Het automatiseren van het labo hebben we in 3 concrete stappen verwezenlijkt:  We hebben alle meetinstrumenten in het netwerk ge´ntegreerd zodat deze vanaf een remote computer aangesproken kunnen worden. Dit met behulp van Ethernet, GPIB, en het programma TekVisa.
Vervolgens hebben we met het programma Labview van National Instruments software geschreven om bepaalde meetprocedures te automatiseren.
Hierna hebben we in al onze programma‟s een functie ingebouwd zodat de meetresultaten automatisch als een tekstbestand op de netwerkschijf worden opgeslagen.

Full text:
File Size Type Checksum
Eindwerk Reyskens Tefner.pdf 3 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 3549 keer bekeken en 48 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

TEFNER, B., REYSKENS, J. (2008). Automatisering van het certificatielabo. Unpublished thesis, Xios, IWT.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae57e8c1ebb4538011ecb03a7b4001c.




©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact