About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Toepassingsmogelijkheden van gerecycleerde granulaten in constructief beton

2009
CARROCIO, Massimo
Master in de industriŽle wetenschappen: Bouwkunde

Trefwoorden:

Abstract :
Gerecycleerde granulaten hebben al hun toepassing gevonden in funderingen en onderfunderingen in de wegenbouw. Dit is een markt die stilaan verzadigd raakt. Er rijst echter de vraag of deze granulaten ook in een hoogwaardiger toepassing kunnen gebruikt worden.

In dit eindwerk werd een onderzoek gericht naar de mogelijkheden om gerecycleerde granulaten te gebruiken in constructief beton. Er werd gestreefd naar een sterkteklasse C30/37 terwijl het beton verwerkbaar blijft (consistentieklasse S3) en dit bij vervangingspercentages van het grof granulaat gelijk aan 30 %, 50 % en 100 %. Ook werd een literatuurstudie uitgevoerd omtrent de problemen bij het gebruik van gerecycleerde granulaten. In deze literatuurstudie werd ook een nieuwe mengmethode gevonden waarbij de druksterkte van het recyclagebeton toeneemt.

Uit de resultaten van de proeven blijkt dat een daling in druksterkte en verwerkbaarheid onvermijdelijk is. De reductiefactor op de druksterkte bij een vervangingspercentage van 30 %, 50 % en 100 % bedraagt respectievelijk 94,1 %, 89,6 % en 84 %. De nieuwe mengmethode, gevonden in de literatuurstudie, zorgde voor een druksterktetoename van 9 %.

Men kan concluderen dat een vervangingspercentage van 30 % perfect mogelijk is, de daling in druksterkte en verwerkbaarheid is klein. Vanaf een vervangings- percentage van 50 % is een verhoging van het cementgehalte nodig om de vereiste druksterkte en verwerkbaarheid te verkrijgen. De nieuwe mengmethode is positief bevonden, maar er zijn te weinig proeven hiermee uitgevoerd waardoor verder onderzoek zeker noodzakelijk is. Verder kunnen de heterogene eigenschappen van het gerecycleerd granulaten voor problemen zorgen om een constante kwaliteit te verzekeren. Ook de weerstand tegen vorst is een aandachtspunt, dit werd echter niet onderzocht.

Full text:
File Size Type Checksum
200500460_09.pdf 2 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 2097 keer bekeken en 32 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

CARROCIO, M. (2009). Toepassingsmogelijkheden van gerecycleerde granulaten in constructief beton. Unpublished thesis, Xios, IWT.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae57e8c2510679f01254959b55a0076.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact