About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Zelfverdichtend lichtbeton: voorlopige studie

2009
JACKERS, Bart
Master in de industriŽle wetenschappen: Bouwkunde

Trefwoorden:

Abstract :
Deze masterproef omvat een literatuurstudie omtrent zelfverdichtend, licht en zelfverdichtend lichtbeton en een theoretische vergelijking van de belangrijke parameters van een betonmengsel.

Aan de hand van de probleemstelling bij normaal beton is men begonnen met de ontwikkeling van zelfverdichtend en lichtbeton. Een gedetailleerde literatuurstudie over de definitie, de eigenschappen, het ontwerp en de grondstoffen van deze 2 betonsoorten leidt tot het definiŽren van een zelfverdichtend lichtbeton. Door het afwegen van de voor- en nadelen en het zorgvuldig bespreken van betonparameters zoals mechanische sterkte, elasticiteitsmodulus, krimp, kruip en duurzaamheid kan de rendabiliteit van dit nieuw beton in een bepaald bedrijf duidelijk worden. De gedetailleerde bespreking van de betonparameters gebeurt aan de hand van een vergelijking tussen normaal en zelfverdichtend beton. Op basis van deze resultaten en het bijkomende onderzoek naar de invloed van een lichtgewicht granulaat, is het mogelijk een beeld te vormen omtrent de eigenschappen van een zelfverdichtend lichtbeton. Aangezien de duurzaamheid van een constructie steeds belangrijker wordt, wordt deze parameter besproken aan de hand van veel voorkomende aantastingen, zoals carbonatatie, alkali - silicareacties, vorst/dooicycli en het chloridengehalte. Bovendien wordt duidelijk vermeld hoe een bepaald schademechanisme kan vermeden of een bepaalde parameter geoptimaliseerd kan worden.

Via deze masterproef wordt dus getracht een goede theoretische basis te leggen voor het ontwikkelen van een optimale mengselsamenstelling, het uitvoeren van praktische proeven en het afwegen en evalueren van deze resultaten ten opzichte van traditioneel beton.


Full text:
File Size Type Checksum
200500948_09.pdf 4 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 2007 keer bekeken en 25 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

JACKERS, B. (2009). Zelfverdichtend lichtbeton: voorlopige studie. Unpublished thesis, Xios, IWT.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae57e8c2510679f012549c66d19009b.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact