About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Reduceren van klachten over foutief gemonteerde of ontbrekende wielbouten op de naven van truckassen.

2009
CLERINX, Jan
Master in de industriŽle wetenschappen: Elektromechanica

Trefwoorden:

Abstract :
Deze masterproef probeert door middel van een bedrijfsstrategie (Six-Sigma) een oplossing te vinden voor een montageprobleem in de Assenfabriek van DAF Trucks NV te Westerlo.
Dit montageprobleem situeert zich bij het monteren van wielbouten in naven en heeft reeds een aantal klantenklachten veroorzaakt. Deze klachten komen van de Truckfabriek van DAF Trucks die zich in Eindhoven bevindt en die de belangrijkste afnemer van assen is.
De Six-Sigma strategie laat toe om dit probleem op een gestructureerde manier aan te pakken. Daartoe wordt eerst uitgelegd wat Six-Sigma is en hoe het gebruikt wordt. Waarna de verschillende stappen worden toegepast op het montageprobleem. Doorheen de verschillende stappen wordt duidelijk wat het probleem juist is en op welke manier het kan voorkomen worden. Om een goed begrip mogelijk te maken worden, indien nodig, de gebruikte technologieŽn en materialen kort uitgelegd. Ook wordt er uitgebreid ingegaan op de controle- en besturingssystemen van de asproductie. Er wordt onder andere duidelijk dat een aantal systemen het mogelijk maken om de foute montage op te sporen, terwijl andere de fouten juist veroorzaken.
Nadien wordt er ingegaan op de mogelijke verbeteringen aan het productieproces die niet alleen voor een vermindering van het aantal klantenklachten kunnen zorgen, maar ook voor een meer betrouwbaar productieproces. Daartoe is er ook een financiŽle analyse gemaakt van het meest haalbare voorstel en worden conclusies getrokken.Full text:
File Size Type Checksum
200200257_09.pdf 7 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 1737 keer bekeken en 10 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

CLERINX, J. (2009). Reduceren van klachten over foutief gemonteerde of ontbrekende wielbouten op de naven van truckassen.. Unpublished thesis, Xios, IWT.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae57e8c2554bd3c01258c89fbaa00ac.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact