About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Goniometer

2009
CHAMPAGNE, Kris
Bachelor in de industriŽle wetenschappen: ICT

Trefwoorden:

Abstract :
Het doel van dit project is een flexibel programma construeren voor een verbetering van de goniometer. Het voornaamste doel is het mogelijk maken om verbeterde metingen te doen. De probleemstelling is dat met de huidige goniometer maar een klein aantal programma's worden uitgevoerd. Deze programma's zijn eenvoudig en zeer goed opgesteld om de metingen te doen voor het kwaliteitsbeleid van de firma Havells Sylvania. Het probleem zit zich nu voor de ontwikkelaars want de huidige metingen zijn niet voldoende voor het optimaliseren van de ontwikkeling.

De huidige opstelling van de goniometer mocht niet onderbroken worden dus is er de mogelijkheid gecreŽerd om een aparte opstelling te maken. Zo zal via een demo-opstelling met stappenmotoren de huidige situatie nagebootst worden en verbeterd worden. Met deze meetopstelling moet het nu mogelijk zijn om een programma te maken met het software programma Labview om zo alles te kunnen automatiseren.

Door de sturing van de motoren zo te construeren zal men op veel verschillende plaatsen van een lichtbeam metingen kunnen doen. Al deze resultaten moeten dan verwerkt worden via het Labview programma en een mogelijkheid maken om een goede rapportering te maken van deze metingen.

De grote vereisten van het programma is dat alles zeer flexibel wordt geprogrammeerd om zo de mogelijkheid te maken om later dit project om te zetten naar de effectieve werking van de goniometer. Het opzoeken van al de informatie betreffende de huidige meetopstelling is tevens een opdracht van het project.


Full text:
File Size Type Checksum
Eindwerk.pdf 1 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 2316 keer bekeken en 18 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

CHAMPAGNE, K. (2009). Goniometer. Unpublished thesis, Xios, IWT.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae57e8c2554bd3c0125926e1ff5011d.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact