About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Shadowmaster

2009
PHILIPPAERTS, Kristof
Bachelor in de industriŽle wetenschappen: ICT

Trefwoorden:

Abstract :
Het doel van dit project is het digitaal opmeten van bepaalde parameters op verschillende objecten. De voornaamste parameter is het meten van afstanden.
Deze objecten kunnen uit verschillende materialen bestaan en verschillende vormen hebben zoals onderdelen die geleverd worden door de leverancier, onderdelen die in ontwikkeling zijn en nog volop gemeten en getest moeten worden, tot onderdelen uit de productie die steekproefgewijs gemeten moeten worden.
Momenteel worden deze metingen uitgevoerd met analoge meetapparatuur. Deze worden handmatig bediend en de waarde moet visueel vastgesteld worden en manueel genoteerd worden. Dit heeft als gevolg dat er menselijke fouten kunnen optreden en dat het heel wat tijd in beslag neemt om alle meetresultaten te digitaliseren en te analyseren.
Om deze meetopstelling te digitaliseren kreeg ik een Canon S5 IS en de nodige software ter beschikking. De software is het programma LabVIEW met het vision pakket en een speciaal ontwikkeld softwarepakket om een Canon camera te laten communiceren met LabVIEW via USB.

Het programma is zo flexibel mogelijk geschreven. Dit heeft als resultaat dat de gebruiker zelf een programma samen kan stellen om verschillende metingen uit te laten voeren bij 1 meetopstelling. Dit testprogramma kan dan gebruikt worden om steekproeven te doen.
Ook kunnen er eenmalige metingen mee uitgevoerd worden.
Dit flexibel programmeren heeft ook als voordeel dat het programma gemakkelijk aangepast kan worden. Zo is het vrij eenvoudig om over te schakelen naar een ander camerasysteem of om andere functies toe te voegen.

Full text:
File Size Type Checksum
200600634_09.pdf 835 KB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 1425 keer bekeken en 8 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

PHILIPPAERTS, K. (2009). Shadowmaster. Unpublished thesis, Xios, IWT.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae57e8c2554bd3c0125928dd0f8012f.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact