About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Geautomatiseerd vulkaniseren van rubber transportbanden

2009
QUIRIJNEN, Niels
VANBELLINGEN, Bjorn
Bachelor in de industriële wetenschappen: Elektromechanica

Trefwoorden:

Abstract :
Als laatstejaarsstudenten aan de Xios Hogeschool Diepenbeek waar wij een bachelor opleiding (graduaat) volgen, wordt van ons verwacht dat we een stageplaats zoeken en daar dan 9 weken stage lopen. In deze stageperiode krijgen we de kans om in een bedrijf ons eindwerk waar te maken. In ons geval zal onze stageomgeving het bedrijf Narviflex Belting zijn. Narviflex is een bedrijf waar men zich vooral bezig houdt met alles wat met transportbanden te maken heeft. Ze leveren een 24h service aan iedereen die problemen heeft met een transportbandensysteem of iets dergelijks. Ze doen preventief onderhoud bij heel veel verschillende bedrijven.
In Geel is er een Productie Unit en daarnaast zijn er nog verschillende service punten verspreid over België en Nederland. In de Productie Unit in Geel worden allerlei soorten toepassingen gemaakt met transportbanden zoals: rubberen en kunststof banden, meenemers, tand –en drijfriemen, banden met bepaalde profielen, bandverbetering, reparaties en nog veel meer. Dus enerzijds verleent Narviflex een dienst, de onderhoudswerkzaamheden en spoedreparaties, en anderzijds is het een productie bedrijf waar men transportbanden en dergelijke kan kopen.
In de productie unit in Geel zullen we ons eindwerk volbrengen. Het project omschrijft het geautomatiseerd vulkaniseren van rubber transportbanden. Dit project bestaat erin verouderde processen waarbij standaardprofielen en profielen die gelijmd worden op een transportband te vervangen door een geautomatiseerd vulkanisatieproces. Dit zal gerealiseerd worden door het ontwerpen van één machine die verschillende profielen kan vulkaniseren op een transportband. Door de vulkanisatie zal het profiel en de transportband één geheel vormen, waardoor het profiel niet meer kan loskomen van de transportband, wat in het verleden regelmatig wel gebeurde.
We hebben ervoor gekozen om onze machine te ontwerpen in het 3D-programma Solidworks. Dit bleek een goede keuze te zijn omdat dit programma zeer flexibel is en ons toelaat gemakkelijk aanpassingen aan te brengen aan ons ontwerp. Nu alle onderdelen bepaald zijn en de ontwerpen voorhanden zijn (2D en 3D tekeningen alsook berekeningen), is het de bedoeling dat de geautomatiseerde persmachine om te vulkaniseren gebouwd zal worden door een externe firma die machines op maat bouwen. De naam van ons ontwerp is de VULKA-2009 Persmachine.

Full text:
File Size Type Checksum
200600658_200400813_09.pdf 5 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 3429 keer bekeken en 46 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

QUIRIJNEN, N., VANBELLINGEN, B. (2009). Geautomatiseerd vulkaniseren van rubber transportbanden. Unpublished thesis, Xios, IWT.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae57e8c2596f7bd01259d47a06b002c.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact