About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

CAD/CAM

2009
VAN HOUT, Thomas
Bachelor in de industriŽle wetenschappen: Elektromechanica

Trefwoorden:

Abstract :
Dit eindwerk gaat over het volledige CAD/CAM gebeuren bij Melotte NV. Dit proces van ontwerp tot afgewerkt product komt volledig aan bod in de stage. Er wordt dieper ingegaan op de verschillende manieren die er zijn om van een 2D tekening of van een bestaand onderdeel een 3D ontwerp te maken. Er wordt ook besproken hoe men van de 3D tekening tot een CNC programma komt op een snelle en eenvoudige manier die elke vrije en onanalytische vorm kan bewerken die onmogelijk aan een CNC machine geprogrammeerd zou kunnen worden.

Naast het CAD/CAM gebeuren wordt er ook dieper ingegaan op technieken die niet direct nodig zijn om tot een afgewerkt product te komen maar die wel extra mogelijkheden en vernieuwende oplossingen bieden. Zo wordt ook de mogelijkheden van een 3D scanner besproken in functie van alles wat met het tekenen en programmeren van werkstukken te maken heeft.

Er wordt ook een voorbeeld project uitgewerkt dat handelt over hoe men van een 2D tekening tot aan een afgewerkt product komt. Hierin wordt elke stap tot in het kleinste detail overlopen en uitgelegd. Naast dit project wordt er ook een reverse engineering project uitgewerkt. Hierin wordt dieper ingegaan op de manier waarop men van een bestaand onderdeel terug naar een ontwerp toe werkt om zo het onderdeel te kunnen reproduceren.

Dit eindwerk is mede mogelijk gemaakt door de firma Melotte NV. Dit is ook de plaats waar de projecten uitgevoerd zijn en waar met behulp van de ervaring en kennis van de arbeiders de nodige kennis is opgedaan die nodig is om tot een inhoudelijk correct eindwerk te komen.

Full text:
File Size Type Checksum
200600003_09.pdf 2 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 1741 keer bekeken en 16 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

VAN HOUT, T. (2009). CAD/CAM. Unpublished thesis, Xios, IWT.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae57e8c2596f7bd01259d4f9edf0031.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact