About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Detectie op gebogen bodyskids

2009
ZEEGERS, Kenny
Master in de industriŽle wetenschappen: Elektromechanica

Trefwoorden:

Abstract :
In de Ford fabrieken te Genk worden dagelijks honderden auto's geproduceerd. Een belangrijk onderdeel van het productieproces is de lakkerij. Hier krijgen de carrosserieŽn van de wagens hun kleur. Dit proces omvat verschillende fases: behandelen van de carrosserie om corrosie te voorkomen, aanbrengen van een grondlaag en eindlaag. Verder worden er afdichtingen aangebracht om te zorgen dat de wagen waterdicht is en nog enkele andere kleine processen.

Omdat deze processen redelijk wat tijd in beslag nemen, is een goed transport van de carrosserie van essentieel belang om oponthoudt te voorkomen. Dit transport gebeurt gedeeltelijk over transportbanden. Hiervoor zijn er twee "skids" (lange ijzeren ski's) onder de carrosserie bevestigd. Dit om schade aan de carrosserie en lak te voorkomen.
De skids kunnen heel wat meemaken tijdens het proces, waardoor ze gebogen raken. Dit kan in twee richtingen: gebogen langs boven gezien en gebogen langs de zijkant gezien.
Gebogen skids geven volgende problemen: een skid die gebogen is in het bovenaanzicht kan klem geraken tijdens het transport. Een skid die gebogen is in het zijaanzicht kan een foute detectie geven. Vaak wordt de detectie van een carrosserie gedaan op de punt van de skid. Geeft de sensor een waarde aan, dan betekent dit dat de carrosserie er is en stopt de band. Is de skid echter gebogen, dan gebeurt deze detectie te laat waardoor de carrosserie verkeerd gepositioneerd is.

Deze masterproef omslaat een detectiesysteem ontwikkelen dat controleert welke skids te fel gebogen zijn zodat deze verwijderd kunnen worden.
Welke mogelijkheden zijn er om de fout te detecteren? Welke is het meest geschikt voor deze toepassing? En tot slot het uitwerken, ontwerpen, testen en in dienst stellen van de gekozen oplossing.

Full text:
File Size Type Checksum
200300363_09.pdf 4 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 1597 keer bekeken en 6 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

ZEEGERS, K. (2009). Detectie op gebogen bodyskids. Unpublished thesis, Xios, IWT.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae57e8c2596f7bd0125a14a5764005d.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact