About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Flex-ible Solutions

2009
ARIEN, Yannick
VANDEWYER, Niels
MERKEN, Maarten
Bachelor in de Toegepaste Informatica

Trefwoorden:

Abstract :
Computer Support is een bedrijf dat oplossingen creŽert, installeert en implementeert die snel, correct en overal de juiste informatie ter beschikking stellen. Op basis van heldere afspraken bouwt Computer Support transparante vormen van samenwerking uit met partners die hun enthousiasme voor kwaliteit delen. Met andere woorden: Computer Support maakt niet enkel oplossingen op maat, maar zorgt ook voor het nodige advies dat tal van bedrijven de dag van vandaag nodig hebben.

Om deze activiteiten vlot te laten verlopen, hebben de medewerkers van Computer Support nood aan een transparant en gemakkelijk te gebruiken systeem om hun gewerkte uren, verlof en tal van andere planningen in te voeren. Momenteel maken zij gebruik van een systeem, met de naam CS NightVision, dat niet performant is en enkele bugs met zich meedraagt. Om een oplossing te bieden voor het huidige inefficiŽnte systeem, wordt er een nieuwe applicatie ontwikkeld in de Adobe Flex taal met een Java back-end en een IBM DB2/AS400 database.

Heel het project zal zich zowel offline als online afspelen. Zowel het server- als het servicegedeelte als ook de Flex GUI zullen zich lokaal op de server bevinden. Om de applicatie op afstand te kunnen aanspreken zal er een BlazeDS server opgezet worden die ervoor zorgt dat de GUI op afstand bestuurd kan worden. Door gebruik te maken van remote objects kunnen wij de volledige Java-objecten, die we uit de database ophalen, vertalen naar bruikbare objecten die we kunnen aanspreken en bewerken in het Flexgedeelte.

De grootste uitdaging is om een performant systeem te maken met technologieŽn die wij nog niet meester waren wanneer we aan het stage project begonnen. Zo maken we op dit moment gebruik van Flex, BlazeDS, Spring, JPA, Hibernate en Javascript. De connectie naar de database en de query's op de database zullen een cruciale rol spelen om de performantie zo hoog mogelijk te houden en betere toegangstijden te verkrijgen.

Full text:
File Size Type Checksum
200600261_200600647_200600696_09.pdf 2 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 2566 keer bekeken en 64 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

ARIEN, Y., VANDEWYER, N., MERKEN, M. (2009). Flex-ible Solutions. Unpublished thesis, Xios, IWT.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae57e8c2718c7a7012719dd3e020009.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact