About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

EVA - en ongevallenregistratie

2009
BIENCKENS, Michiel
RUBENS, Pieter
Bachelor in de Toegepaste Informatica

Trefwoorden:

Abstract :
ArcelorMittal is het grootste staalbedrijf ter wereld. De site in Genk bestaat uit twee fabrieken, een staalfabriek en een koudwalserij, alles samen goed voor 80 ha en biedt werk aan meer dan 1200 arbeiders, bedienden en kaderleden. In Genk produceren ze roestvrij staal, vaak beter gekend als inox. Samen met hun collega's in Châtelet, Frankrijk en Brazilië produceren ze lange inox-producten voor industriële toepassingen, voor de automobielmarkt en voor speciale toepassingen (specialiteiten).
Bij ArcelorMittal Stainless Europe gebruiken ze een programma dat toelaat gebeurtenissen bij te houden per post. Het huidige programma wordt vervangen door een aangekocht programma. Dit komt omdat het programma te traag is, maar ook omdat er per afdeling een aparte Microsoft Accessdatabase gebruikt wordt. In dit nieuwe programma ontbreken er wel twee belangrijke functies, namelijk de registratie van EVA-momenten en de registratie van ongevallen. Nu is het onze taak om hiervoor een aparte applicatie te schrijven in een .NET omgeving. Als programmeertaal hebben wij dus voor VB.Net gekozen.
Ons project begint met het verzamelen en omzetten van deze Accessdatabases naar één Microsoft SQL-database. Hiervoor maken we twee applicaties. Eén voor het kopiëren van alle gegevens van elke Accessdatabase naar de nieuwe database. Het andere programma zorgt ervoor dat wij gegevens met dezelfde verwijzing naar één uniek gegeven kunnen herleiden.
De tweede stap is het programmeren van de hoofdapplicatie. Pieter houdt zich vooral bezig met de gebruikersingave, terwijl Michiel voor de rapporten zorgt. Verder gebruiken we ook componenten die door ArcelorMittal Stainless Europe zijn samengesteld. Deze worden in meerdere applicaties gebruikt en zorgen voor gebruiksvriendelijkheid.
Als laatste stap testen we het programma in de fabriek, verzamelen we feedback van de gebruikers en verbeteren we het programma waar het nodig is.


Full text:
File Size Type Checksum
20060733_200600573_09.pdf 601 KB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 2010 keer bekeken en 44 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

BIENCKENS, M., RUBENS, P. (2009). EVA - en ongevallenregistratie. Unpublished thesis, Xios, IWT.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae57e8c2718c7a7012719fa17c50013.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact