About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

AGC Database Manager

2009
CLAES, Niels
Bachelor in de Toegepaste Informatica

Trefwoorden:

Abstract :
Als stageproject werd er mij opgedragen een oplossing te zoeken en realiseren voor het beheren van een Access-database. Deze database bevat inventarisgegevens over het machinepark van AGC Processed Glass.

Voor de aanvang van mijn stage bestond de database uit acht tabellen die de basisgegevens per machinelijn op een onoverzichtelijke wijze bevatten. Het ingeven en aanpassen van gegevens gebeurde rechtstreeks in de database en de gegevens werden naar Excel geŽxporteerd door middel van een macro. Na jarenlang deze routine uitgeoefend te hebben, bleek dat het te tijdrovend en omslachtig is om deze methode aan te houden. Bovendien bleek dat er door gebruik te maken van dit systeem regelmatig gegevens ontbraken en dat overige gegevens wel eens foutief werden ingevuld. Daarom leek het me een goede oplossing om de database af te schermen door middel van een VB.NET programma. Dit programma fungeert als beheersinterface voor de gebruiker. In deze interface kan de gebruiker gegevens invoeren en aanpassen zonder rechtstreeks in de database te werken. Ook zorgt het programma voor een meer overzichtelijke weergave van de gegevens. Zo staat het "Modify"-onderdeel van het programma specifiek in voor het weergeven, invoeren en aanpassen van gegevens. Er wordt niet langer met enkele machinelijnen gewerkt. Elke machine wordt individueel gedefinieerd en de gebruiker heeft de mogelijkheid om te specificeren welke machine bij welke machinelijn hoort. Dit lijkt een zeer eenvoudig concept maar in wezen zorgt dit voor een zeer omvangrijke uitbreiding van de database. De acht originele, ongerelateerde en ongestructureerde tabellen zijn nu vervangen door 95 nieuwe, gerelateerde en uiterst gestructureerde tabellen die elke machine en machinelijn in het machinepark voorstellen.

Mijn interpretatie van het programma is dat de gebruikersinterface de database virtualiseert. De records van de database zijn niet langer enkel lijnen van gegevens, elke record stelt nu een machine voor. Een machine met functies, afmetingen en capaciteiten. Zo is het ook gemakkelijker voor de gebruiker om de structuur van de machinelijnen en hun relaties te begrijpen.

Het product van het programma zal een gedetailleerd rapport zijn dat in het "Pdf export"-onderdeel automatisch gegenereerd kan worden. Dit rapport is een weergave van alle machines per machinelijn van elk individueel bedrijf.


Full text:
File Size Type Checksum
200600132_09.pdf 184 KB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 2350 keer bekeken en 50 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

CLAES, N. (2009). AGC Database Manager. Unpublished thesis, Xios, IWT.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae57e8c2718c7a701271dd5a9b30028.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact