About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home
XIOS
Title : AGC Database Manager
Author :
CLAES, Niels
Abstract : Als stageproject werd er mij opgedragen een oplossing te zoeken en realiseren voor het beheren van een Access-database. Deze database bevat inventarisgegevens over het machinepark van AGC Processed Glass.

Voor de aanvang van mijn stage bestond de database uit acht tabellen die de basisgegevens per machinelijn op een onoverzichtelijke wijze bevatten. Het ingeven en aanpassen van gegevens gebeurde rechtstreeks in de database en de gegevens werden naar Excel geŽxporteerd door middel van een macro. Na jarenlang deze routine uitgeoefend te hebben, bleek dat het te tijdrovend en omslachtig is om deze methode aan te houden. Bovendien bleek dat er door gebruik te maken van dit systeem regelmatig gegevens ontbraken en dat overige gegevens wel eens foutief werden ingevuld. Daarom leek het me een goede oplossing om de database af te schermen door middel van een VB.NET programma. Dit programma fungeert als beheersinterface voor de gebruiker. In deze interface kan de gebruiker gegevens invoeren en aanpassen zonder rechtstreeks in de database te werken. Ook zorgt het programma voor een meer overzichtelijke weergave van de gegevens. Zo staat het "Modify"-onderdeel van het programma specifiek in voor het weergeven, invoeren en aanpassen van gegevens. Er wordt niet langer met enkele machinelijnen gewerkt. Elke machine wordt individueel gedefinieerd en de gebruiker heeft de mogelijkheid om te specificeren welke machine bij welke machinelijn hoort. Dit lijkt een zeer eenvoudig concept maar in wezen zorgt dit voor een zeer omvangrijke uitbreiding van de database. De acht originele, ongerelateerde en ongestructureerde tabellen zijn nu vervangen door 95 nieuwe, gerelateerde en uiterst gestructureerde tabellen die elke machine en machinelijn in het machinepark voorstellen.

Mijn interpretatie van het programma is dat de gebruikersinterface de database virtualiseert. De records van de database zijn niet langer enkel lijnen van gegevens, elke record stelt nu een machine voor. Een machine met functies, afmetingen en capaciteiten. Zo is het ook gemakkelijker voor de gebruiker om de structuur van de machinelijnen en hun relaties te begrijpen.

Het product van het programma zal een gedetailleerd rapport zijn dat in het "Pdf export"-onderdeel automatisch gegenereerd kan worden. Dit rapport is een weergave van alle machines per machinelijn van elk individueel bedrijf.

Publisher : Xios
Publication date : 2009
Full text :
File Size Type Checksum
200600132_09.pdf 184 KB Adobe PDF MD5
Appendices :
File Size Type Checksum
Type : Electronic Thesis or Dissertation
Language :
  • Dutch
Rights : All rights reserved
Degree name : Bachelor in de Toegepaste Informatica
Degree level : Bachelor
Discipline : Applicatie-Ontwikkeling
Grantor of degree : Xios
Department : IWT
Awards :
Status : PUBLISHED
Promotor : Rita Lambrechts
External Promotor : Kris Moors (ACG Flatglass)
Notes :
Embargo : false
Created : 02/03/2010 8:44
Last modified : 02/03/2010 8:44
Appears in :
2009
Views : 2037
Downloads : 50
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact