About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Proof of concept: TEST.LAB mainstream.NET development

2009
DECOSEMAEKER, Robby
Bachelor in de Toegepaste Informatica

Trefwoorden:

Abstract :
Op de Testafdeling van LMS is er een zeer volledig pakket ontwikkeld voor het opmeten van trillingen, vervormingen, en andere fysische eigenschappen van structuren en modellen. Dit is een monolithische applicatie waarbij de GUI mee ingebakken zit. Men wil nu van dit principe af en een grafische schil ontwikkelen gescheiden van de core applicatie. Deze applicatie moet omwillen van performantieredenen behouden blijven in unmanaged C++. Omdat de volgende generatie van de GUI gebruik zal maken van WPF (Windows Presentation Foundation) of Windows Forms wil men zoveel mogelijk van de aanwezige .NET functionaliteit benutten. Vooral het databinding model is interessant om de GUI te laten communiceren met de unmanaged applicatie.

Vooral de haalbaarheid en de voordelen van dit concept zijn belangrijk en niet het voorzien van een volledige implementatie. Om aan databinding te kunnen doen hebben we natuurlijk een Data Source nodig. Er zijn 3 soorten: Database Data Source, Web Service Data Source en Object Data Source.

Omdat je best hard gecodeerde implementaties vermijdt leek het databasemodel de beste kandidaat. Dit model biedt als voordeel dat het tijdens het kiezen van de Data Source een structuur van de achterliggende data opbouwt, wat ons meteen een dynamische implementatie oplevert. De Web Service en Object Data Source bieden deze mogelijkheid standaard niet. Ook kan de eigenlijke connectie met de unmanaged code gescheiden worden zodat men kan kiezen welke standaard gebruikt wordt voor de inter-proces communicatie. Er is volledige ondersteuning voor databinding en de componenten kunnen via drag-and-drop eenvoudig op een GUI geplaatst worden.

Het nadeel van het databasemodel is echter dat er met behulp van DDEX (Data Designer Extensibilities) een ADO.NET Data Provider zal moeten ontwikkeld worden. Deze implementatie is niet voor de hand liggend, maar als deze zo generiek mogelijk gehouden wordt, kan men eender welke data voorstellen in dit model. DDEX voor Visual Studio biedt geweldige mogelijkheden voor veel bedrijven die met soortgelijke problemen te maken krijgen. Het is jammer dat Microsoft deze feature niet beter documenteert; veel bedrijven zouden met deze techniek hun ontwikkeltijd drastisch kunnen verminderen.

Full text:
File Size Type Checksum
200200289_09.pdf 814 KB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 1625 keer bekeken en 22 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

DECOSEMAEKER, R. (2009). Proof of concept: TEST.LAB mainstream.NET development. Unpublished thesis, Xios, IWT.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae57e8c2718c7a701271decc4450032.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact