About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Herschrijven klantendatabase met bijhorende webapplicatie

2009
DREEZEN, Thomas
Bachelor in de Toegepaste Informatica

Trefwoorden:

Abstract :
Voor het beheer van de klantgegevens en het beheer van de verzending naar klanten toe, gebruikt men in Elka Image NV momenteel een MS Access database. Deze database is uit zijn voegen gegroeid door de enorme hoeveelheid klanten die moet opgeslagen worden.
Het boekhoudpakket gebruikt een Pervasive database en het prijzen- en productiepakket gebruikt een Oracle database. Doordat deze databases niet gekoppeld zijn, moet een nieuwe klant drie keer worden ingegeven. Dit zorgt voor inconsistente data.
De bedoeling van mijn stage is het herschrijven van de MS Access database. Deze zal vervangen worden door een PostgreSQL database. De formulieren die momenteel als frontend gebruikt worden in MS Access zullen vervangen worden door een webapplicatie geschreven in JSP. Deze webapplicatie zal nieuwe klanten toevoegen aan de nieuwe PostgreSQL database, maar ook aan de huidige Pervasive en Oracle database.
Wijzigingen in de klantendatabase zullen dus enkel in de webapplicatie moeten worden ingevoerd, zodat alle databases constant up-to-date zullen zijn. De PostgreSQL database zal later als basis gebruikt worden om een koppeling te maken met externe programma's.
Om een zo modulair mogelijke verbinding tussen de database en de webapplicatie te maken, zal er gebruik worden gemaakt van webservices. Deze webservices kunnen nadien nog gebruikt worden in andere programma's.
De architectuur van het project zal een 3-tier model zijn. Dit wil zeggen dat het zal bestaan uit 3 verschillende lagen. Ten eerste is er de datalaag die verbinding zal maken met de database. Ten tweede hebben we de business logic laag, deze voert alle bewerkingen uit. Ten slotte is er de presentatielaag, hier wordt alle data weergegeven.

Full text:
File Size Type Checksum
200500774_09.pdf 1 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 2322 keer bekeken en 45 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

DREEZEN, T. (2009). Herschrijven klantendatabase met bijhorende webapplicatie. Unpublished thesis, Xios, IWT.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae57e8c2718c7a701271dfe96dd003c.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact