About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

RFID entertainement onderzoek

2009
PALMAERS, Sam
Bachelor in de Toegepaste Informatica

Trefwoorden:

Abstract :
RFID (radio frequency identification) is een draadloos identificatiesysteem om van een afstand informatie op te slaan en te lezen van zogenaamde RFID-tags. Deze technologie kent een enorme groei in de industriŽle logistiek. Maar ook in andere sectoren neemt de belangstelling voor RFID snel toe. Zo zijn er al discotheken waar vaste klanten toegang verkrijgen en betalingen kunnen doen door middel van hun tags. Voor het onderzoek werd dit concept uitgebreid om na te gaan of deze technologie gebruikt kan worden als een vorm van entertainment. Iedere zaal wordt dan aan de ingang voorzien van RFID-readers, zodat alle bezoekers getraceerd en gelokaliseerd kunnen worden.

Het project bestaat uit het implementeren van een registratieserver en een entertainmentsysteem. De server zorgt voor het registreren van bezoekers aan iedere ingang. De applicatie is geschreven in C#.NET en maakt verbinding met alle RFID-readers via het netwerk, de ontvangen gegevens worden in een centrale database (PostgreSQL) bewaard.

Het entertainmentsysteem gaat aan de hand van deze gegevens informatie en activiteiten weergeven op grote schermen die aanwezig zijn in iedere zaal. Bezoekers kunnen aan deze activiteiten deelnemen met hun RFID-tags door naar andere zalen te gaan of aankopen te doen. Het entertainmentsysteem is een WPF-applicatie (Windows Presentation Foundation) geschreven in C#.NET en XAML.

Om de server en het entertainmentsysteem grondig te testen is er ook een simulatieapplicatie geschreven. Deze applicatie simuleert een groot aantal bezoekers door middel van software agents die virtueel in de discotheek leven. Deze agents reageren op de activiteiten en informatie van het entertainmentsysteem zodat er een gezonde flow is van bezoekers tussen de zalen. Dit geeft de mogelijkheid om het gehele systeem realistisch te testen. Het uiteindelijke resultaat is een proof of concept waarbij eenvoudig nagegaan kan worden of RFID geschikt is voor gebruik bij interactieve entertainment.

Full text:
File Size Type Checksum
200600390_09.pdf 1 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 1671 keer bekeken en 23 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

PALMAERS, S. (2009). RFID entertainement onderzoek. Unpublished thesis, Xios, IWT.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae57e8c2718c7a70127290cbd330084.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact