About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Marketing Project

2009
PANIS, Rob
Bachelor in de Toegepaste Informatica

Trefwoorden:

Abstract :
Graco N.V. is een internationaal bedrijf met vestigingen in Europa en Azi en met het moederbedrijf gelegen in Minneapolis, Amerika.

Het Europese hoofdkantoor van Graco bevindt zich in Maasmechelen. Hier houdt men zich voornamelijk bezig met montage, distributie, klantenservice, technische bijstand, verkoop en marketing.

Graco werkt met een portal-omgeving, daar beter bekend onder de naam SIS (Sales Information System). Een onderdeel daarvan is het Marketing Project.

Marketing Projecten kunnen aangemaakt worden door het personeel van de interne marketing. Deze projecten bestaan bijvoorbeeld uit het opzetten van standen op handelsbeurzen, demonstratiedagen, maar ook uit overnachtingen of cursussen.
Vanuit dit systeem moet men ook de nodige bestellingen kunnen doen en opvolgen, die nodig zijn voor de organisatie van dat Marketing Project. Alle gerelateerde kosten (bvb. hotels, huurwagens, taxi's, etentjes, enz.) moeten geregistreerd worden. Hieraan wordt ook een strikte budgetopvolging gekoppeld.

Graco wil wereldwijd zijn computersystemen actualiseren. Op termijn wil Graco systematisch alle applicaties herschrijven naar Java. De huidige systemen zijn geschreven a.d.h.v. CGI-bin programma's en in RPG/ILE (Report Programming Language Integrated Language Environment), de meest gebruikte ontwikkelingstaal op iSeries, waarin gebruik gemaakt wordt van embedded SQL. Gegevens worden opgehaald van een iSeries (AS400). Om die gegevens op te halen en te bewerken, maakt men gebruik van iBatis, een Data Mapper Framework. (m.b.v. stored procedures en XML).

De applicatie omvat het herschrijven van het Marketing Project naar Java.

Full text:
File Size Type Checksum
200501039_09.pdf 400 KB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 2895 keer bekeken en 63 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

PANIS, R. (2009). Marketing Project. Unpublished thesis, Xios, IWT.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae57e8c2718c7a70127291ca3df0089.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact