About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home
XIOS
Title : Kindertv.be
Author :
SCHRAEPEN, Bart
Abstract : Al vanaf de eerste kleuterklas komen kinderen binnen onze huidige maatschappij in contact met een computer. Het leerdoel is het leren werken met de computer en de muis. Tot op heden is er te weinig voor deze doelgroep beschikbaar, zowel op de computer als op het internet.

Het internet is de dag van vandaag niet meer uit ons leven te denken, zeker omdat googelen een alomtegenwoordig begrip is waarin Google en YouTube twee belangrijke ontwikkelingen zijn. De zoekfunctie van Google biedt met zijn complexe paginastructuur niet direct veel interessants voor kinderen, terwijl YouTube daarentegen best wel veel filmpjes bevat met interessante beelden voor een kind.

Kindertv zal ervoor zorgen dat jonge kinderen op zelfstandige basis leren omgaan met de computer en tegelijkertijd aan ontspanning doen, op een veilige en gecontroleerde manier. De gebruikte programmeertalen bij dit project zijn: ExtJS, JavaScript, PHP, Smarty, Mysql, HTML, XML en CSS.

Een bezoeker kan zonder registratie gebruik maken van de meeste functionaliteiten op www.Kindertv.be. Indien hij/zij echter gebruik wil maken van de gepersonaliseerde functies, zoals een eigen gepersonaliseerd kanaal, kan men zich eenvoudig registreren op de website. Binnen dit eigen kanaal kan er zo bijvoorbeeld een persoonlijke playlist samengesteld worden.

Indien de gebruiker suggesties, opmerkingen of andere vragen heeft, kan hij deze via een eenvoudig contactformulier melden aan de beheerders. Deze functie is voornamelijk voorzien voor de eerder oudere doelgroep (zoals bijvoorbeeld de ouders).

Voor het beheer van de clipjes per kanaal hebben we er bewust voor gekozen dat deze enkel en alleen door de beheerder gecontroleerd worden. Hiermee wordt bedoeld dat de beheerder nieuwe clipjes kan zoeken en toevoegen aan bestaande kanalen, en nieuwe kanalen kan gaan aanmaken. Deze keuze is er bewust gekomen om zo foutieve inhoud op de site te vermijden.

Dit alles zal natuurlijk in een kindvriendelijke website gegoten worden, met aangepast en geoptimaliseerd design.
Publisher : Xios
Publication date : 2009
Full text :
File Size Type Checksum
200500461_09.pdf 3 MB Adobe PDF MD5
Appendices :
File Size Type Checksum
Type : Electronic Thesis or Dissertation
Language :
  • Dutch
Rights : All rights reserved
Degree name : Bachelor in de Toegepaste Informatica
Degree level : Bachelor
Discipline : Applicatie-Ontwikkeling
Grantor of degree : Xios
Department : IWT
Awards :
Status : PUBLISHED
Promotor : Rita Lambrechts
External Promotor : Jan Raedschelders (Inventis Web Architects)
Notes :
Embargo : false
Created : 04/03/2010 15:21
Last modified : 04/03/2010 15:21
Appears in :
2009
Views : 2118
Downloads : 46
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact