About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Softlution Redesign

2009
VANDEKERCKHOVE, Sacha
Bachelor in de Toegepaste Informatica

Trefwoorden:

Abstract :
Softlution is een bedrijf gespecialiseerd in maatwerk voor e-Commerce, Product Information Management en Content Management Systemen voor bedrijven. Om hun klanten goed te kunnen inlichten over hun doen en laten en om ze al een beetje kennis te geven van de sfeer binnen het bedrijf is een eigen website essentieel.
De huidige website biedt een basis overzicht van hun diensten en producten maar indien klanten gespecialiseerde informatie willen inkijken zijn ze verplicht direct contact op te nemen met het bedrijf. Hiervoor wil men graag de mogelijkheid om op gestructureerde manier "Services" en "Solutions" toe te voegen met de verschillende ontwikkelingsstappen uitgelegd, samen met "statements" die de klant redenen geven om samen te werken met Softlution, zoals bijvoorbeeld de resultaten die de klanten gaan hebben met hun solution en hoe die hun bedrijf positief gaan be´nvloeden. Daarnaast wil men per service en solution ook een case study kunnen toevoegen zodat klanten een beeld kunnen vormen van het huidige portfolio van Softlution.
Verder is ook de opmaak van de site een beetje verouderd en kan een nieuwe lay-out zeker geen kwaad.
Om deze problemen op te lossen, is Softlution samen gaan zitten met een ontwerpstudio die samen met hun een aantal wireframes heeft opgesteld over hoe de site er moet gaan uitzien, en wat de strategie achter het geheel is. Aan de hand van deze wireframes ben ik dan begonnen een functionele analyse te maken. Hoe moet de site reageren onder bepaalde omstandigheden en wat moet hij tonen in bepaalde toestanden? Welke functionaliteiten moeten erin zitten? En alles moet gestuurd worden aan de hand van het open source content management systeem OpenCms.
De eerste twee weken waren gewijd aan het ontdekken van de API van het systeem, dat uitbreidbaar is in Java en XML aan de hand van modules.
Daarna volgde de technische analyse die gebaseerd is op de functionele analyse. Hierin werden meer de technische aspecten van de site uitgeschreven.
Uiteindelijk volgde de feitelijke implementatie. Om handiger de verschillende JSP templates en XML content type definities te kunnen bewerken was de integratie van OpenCms met eclipse een must, wat toch enig zoekwerk opleverde omdat niemand binnen het bedrijf dit ooit gedaan had.
De testfase van het project zal min of meer parallel lopen met de ontwikkelingsfase, maar men heeft de projectduur langer ingeschat dan de stage zal duren, dus zal de afsluiting en documentatie van het project niet bij de stage horen.

Full text:
File Size Type Checksum
200600134_09.pdf 751 KB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 1531 keer bekeken en 35 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

VANDEKERCKHOVE, S. (2009). Softlution Redesign. Unpublished thesis, Xios, IWT.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae57e8c2718c7a701272d57566e00ac.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact