About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Installatie van een Content Management Systeem

2009
WEIJTJENS, Kevin
Bachelor in de Toegepaste Informatica

Trefwoorden:

Abstract :
Een Content Management System (CMS) is een simpel systeem wat het mogelijk maakt voor de gewone gebruiker om een website eenvoudig te beheren en op regelmatige basis bij te werken. Wanneer een CMS echter door gebruikers zonder voorkennis van informatica moet geÔnstalleerd worden stellen er zich verschillende problemen. Eťn van de grootste problemen stelt zich bij de installatie van de door de gebruiker gekozen module(s). Wanneer er op latere tijdstippen updates uitkomen of de gebruiker wenst bestaande modules te verwijderen en/of nieuwe modules toe te voegen aan zijn website treden deze problemen steeds terug op de voorgrond.
Via een simpel installatiesysteem zou het voor iedere gebruiker mogelijk moeten zijn om een eenvoudig CMS te installeren op een webserver. Voor een bedrijf als Case Builders, bespaart dit dan weer enorm veel kostbare tijd. Om de installatie voor de gebruiker zo eenvoudig en efficiŽnt mogelijk te laten verlopen wordt er gebruik gemaakt van verschillende technologieŽn, meer bepaald van de server-side programmeertaal PHP en van XML.
In een XML-document zullen de nodige eigenschappen voor de installatie van een module gespecificeerd worden. Een XML parser zal vervolgens deze eigenschappen uitlezen en de nodige acties ondernemen om de installatie tot een goed einde te brengen. Voor het updaten en verwijderen van een module wordt een soortgelijke procedure doorlopen. Een tweede toepassing waarvoor dit installatiescript kan dienen is voor het wijzigen van de instellingen van het CMS zelf. Dit laatste gebeurt door het toekennen van een databasescript aan het XML-document, dit script wordt uitgevoerd via PHP en zo worden de gewenste instellingen aangepast.
Voordat ik kon beginnen aan het ontwerpen van bovenstaand installatiescript was het belangrijk dat ik de werking en de opbouw van het CMS leerde kennen. Door zelf een kleine module te schrijven heb ik de nodige kennis verworven en meer inzicht gekregen in dit systeem. Deze opgedane kennis heeft mij dan weer geholpen om het installatiescript op een zo klantvriendelijk en efficiŽnt mogelijke manier samen te stellen.

Full text:
File Size Type Checksum
200500026_09.pdf 423 KB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 1584 keer bekeken en 28 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

WEIJTJENS, K. (2009). Installatie van een Content Management Systeem. Unpublished thesis, Xios, IWT.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae57e8c2761f46c012765e4602b0006.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact