About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Ontwerp en uitwerking van een nieuwe sturing voor kleivoorbereidingsmachines

2010
CHAHOURI, Jamal
KOSEDAG, Sezai
Bachelor Elektromechanica

Trefwoorden:

Abstract :
Onze bachelorproef werd uitgevoerd bij Vandersanden Steenfabrieken NV in Spouwen, Bilzen. Dit is de grootste Belgische producent van handvormgevelstenen, gekenmerkt door de grillig generfde structuur die het uiterlijk van deze baksteen ook zo bijzonder maakt.
Het doel van ons project is het gebruik van 3 bestaande machines, aangestuurd door een sterdriehoek schakeling van de kleivoorbereiding te optimaliseren.

De voorbereiding van de klei bestaat uit 2 belangrijke hoofdbewerkingen. Het kneden en het malen door de walsrollen dat tot doel heeft de kleimassa homogeen te maken, alsook het verbrijzelen van de vaste bestanddelen die in de klei aanwezig zijn. Dankzij 1 spiraalvormige rol worden de grotere brokken of keien naar de buitenzijde van de cilinder gevoerd waarna ze in een opvangbak vallen. Deze installatie wordt ook wel de steenuitzonderingswalswerken genoemd en bestaat uit 2 kleinere motoren van 22 KW en 15 KW.

Volgende hoofdbewerking is het mengen en doseren van de klei. Deze bewerking zal de klei "voeden" zodat men met dezelfde eigenschappen een constante kwaliteit van het afgewerkt product verkrijgt. Bij deze bewerking wordt een grote motor van 75 KW gebruikt voor de dubbel as menger die gekoppeld is door een lamellen persluchtkoppeling.
De optimalisatie omvat het ontwerp en de uitwerking van een nieuwe stuurkast met daarbij horende componenten en beveiligingen. Deze kast wordt in dienst gesteld met 3 SEW frequentieregelaars en een SIEMENS PLC besturing waarvan we ook de programmatie moeten voorzien in S7. Eveneens moeten er voor de motoren van de steenuitzonderingswalswerken sterdriehoek aansturingen aanwezig zijn, die dienen als back-up en enkel gaan optreden bij het uitvallen van de frequentieregelaars.

Met een Psysteem wordt de bediening zichtbaar op een Siemens touch panel dat we gaan inbouwen om een gebruiksvriendelijke en overzichtelijke besturing te realiseren. Dit touch panel moeten we programmeren met WinCC Flexible.
In het geschreven programma van de touch panel moeten er mogelijkheden zijn voor de noodzakelijke bedieningen van de kleivoorbereiding zoals het aan/uit schakelen, hand- of automatische bediening, instellingen voor de keuze van draairichting en snelheid van de walswerken, en alle storingsmeldingen van de persafdeling.

Full text:
File Size Type Checksum
200701055_ 200501017_10.pdf 6 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 2599 keer bekeken en 63 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

CHAHOURI, J., KOSEDAG, S. (2010). Ontwerp en uitwerking van een nieuwe sturing voor kleivoorbereidingsmachines. Unpublished thesis, Xios, IWT.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae57e8c2ad2c877012b38ce54410016.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact