About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Opstellen van een preventief onderhoudsschema en optimalisatie van het huidige persluchtsysteem

2009
MINTEN, Jonathan
Bachelor Elektromechanica

Trefwoorden:

Abstract :
De stage vond plaats bij TUBOBEL NV. Dit bedrijf is gelegen te Tessenderlo en heeft zich gespecialiseerd in het vervaardigen van betonnen buizen en inspectieputten. TUBOBEL NV werd opgericht in 1998 en met een omzet van €10.000.000 per jaar is het nog één van de grootste marktspelers op de Belgische buizen- en puttenmarkt. De voornaamste klanten zijn aannemers van riolerings- en wegeniswerken zoals enkele bedrijven in de Colas Belgium Group waartoe het bedrijf behoort.
De eerste opdracht bestond erin om een onderhoudsschema op te stellen voor
de VISION 2000. Deze machine, die pendelbuizen en opzetelementen fabriceert, had een summier onderhoudsschema. Dit schema moest verder uitgewerkt worden.
Een tweede opdracht bestond erin om het gehele persluchtsysteem van de fabriek te bestuderen en optimaliseren. Hiervoor is berekent hoeveel verlies het persluchtsysteem jaarlijks teweeg brengt. Verder is er ook onderzoek gedaan naar de drukval en de leidingsverliezen in het systeem. Met behulp van al deze gegevens is gekeken op welke manier het systeem geoptimaliseerd kan worden.
Het onderhoudsschema wordt ondertussen gebruikt bij TUBOBEL NV en de uitleg van de instructies is bereikbaar gemaakt voor de onderhoudsmensen. De optimalisatie van het persluchtsysteem is volledig uitgewerkt op papier. Normalerwijze zouden de werken aan het persluchtsysteem (leggen van nieuwe leidingen) eind dit jaar moeten starten.
De algemene werkwijze voor het maken van de onderhoudsschema's is toegevoegd zodat de schema's voor de rest van het machinepark op dezelfde manier opgesteld kunnen worden.

Full text:
File Size Type Checksum
200700646_10.pdf 1 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 1757 keer bekeken en 40 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

MINTEN, J. (2009). Opstellen van een preventief onderhoudsschema en optimalisatie van het huidige persluchtsysteem. Unpublished thesis, Xios, IWT.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae57e8c2ad2c877012b3d7f93ef002b.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact