About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

AeroCalc

2010
BLOMME, Collin
Toegepaste Informatica

Trefwoorden:

Abstract :
SP Engineering is een firma die gesitueerd is in Neerpelt waar 12 mensen zijn tewerkgesteld.
De hoofdactiviteit van SP Engineering is het plaatsen van fotovoltaïsche installaties. Naast het plaatsen van zonnepanelen plaatsen zij ook windturbines en domotica. Verder bieden zij ook een uitgebreide selectie aan van diverse producten. Onder andere draadloze modems, gateways etc.
YPS, het zusterbedrijf van SP Engineering, heeft een nieuw montagesysteem ontwikkeld om zonnepanelen op het dak te plaatsen. Op dit moment is er voor dit nieuwe montagesysteem nog geen applicatie voor handen om een schema op te stellen voor de plaatsing van de zonnepanelen. YPS heeft aan SP Engineering gevraagd om hiervoor een applicatie te ontwikkelen.

Er was vraag naar een applicatie waarmee monteurs schema's konden ontwerpen, waarna aangetoond werd hoe alle componenten op het dak geplaatst moeten worden. Dit is om het werk van installateurs te vergemakkelijken. De schema's zitten in een project dat door een gebruiker kan worden aangemaakt. Het is ook mogelijk dat één bepaald project over meerdere schema's kan beschikken. Het is ook voorzien dat men de projecten kan opslaan zodat men later specifieke projecten kan heropenen. Vervolgens kan men deze bewerken.
Bij het ontwerpen van mijn schema moest ik rekening houden met alle restricties die op het montagesysteem zaten, zoals de maximale afstand tussen de onderprofielen of de maximale afstand tussen 2 dakhaken. Dit zijn maar enkele van de voorbeelden.

De applicatie is ontwikkeld in Java. Dit brengt enkele voordelen met zich mee. Zo is de applicatie Cross-platform. Een ander voordeel is dan weer dat de opbouw van mijn schema's volledig dynamisch kan gebeuren. De uitdaging bij Java is het maken van de Graphical User Interface of GUI. Je kan dit zelf volledig ontwikkelen in Java, maar ik heb ervoor gekozen om de Desktop Application in Netbeans te gebruiken. Hier wordt ongeveer dezelfde werkwijze gebruikt als bij het creëren van een GUI onder het .NET framework.

Full text:
File Size Type Checksum
200600039_10.pdf 943 KB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 27162 keer bekeken en 28 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

BLOMME, C. (2010). AeroCalc. Unpublished thesis, Xios, IWT.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae57e8c2c4fd09a012c597550ec0022.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact