About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Promotion Planning & Quote Requests

2010
BOLLEN, Christiaan
Toegepaste Informatica

Trefwoorden:

Abstract :
De werknemers van Graco werken met het SIS (Sales Information System), een portal-omgeving waarin zich de applicaties bevinden die ze gebruiken voor hun dagelijkse taken. Er zijn alle soorten applicaties, zoals het plaatsen van orders, maar ook het plannen van reizen.
Momenteel is Graco bezig met het actualiseren van al hun applicaties. De oude programma's maken gebruik van CGI (Common Gateway Interface) en RPG/ILE (Report Programming Language Integrated Language Environment). Deze moeten herschreven worden naar Java Portlets.
Promotion Planning is een van de onderdelen van het SIS. Mijn project is het herschrijven van deze applicatie naar een Java Portlet. Met deze portlet kunnen promoties gemaakt, gepland en bekeken worden. Eens een promotie gemaakt is, kunnen de sales- en districtmanagers deze voor hun klanten plannen. Men gaat deze promoties voor iedere klant op een tijdstip plannen; zo kan men bij Graco de voorraad spreiden en tijdig voorzien.
In een overzicht kan bekeken worden welke promoties gepland staan binnen een bepaalde tijd. Ook kan een Excelbestand van dit overzicht gedownload worden, de afdeling Database Administration zal dit kunnen gebruiken.
Quote Requests bestond nog niet in SIS. Er is wel al een CGI-bin applicatie "Automotive Projects". Deze applicatie lijkt op de nieuwe Quote Requests. Met deze applicatie moeten offertes gemaakt, opgevolgd en gedownload kunnen worden in pdf-formaat. Er moet ook een zoekfunctie zijn om al bestaande offertes te kunnen zoeken. Voor iedere aanpassing in een offerte moet een nieuwe revisie gemaakt worden.
Om de portlet te onwikkelen heb ik Eclipse gebruikt. Er wordt gewerkt met de Javaprogrammeertaal en JavaServer Pages voor de verschillende webpagina's.
Als database is er een iSeries (DB2/400). Deze wordt op termijn vervangen door een Oracle database. Om de gegevens van de database op te halen en te bewerken maakt men gebruik van iBATIS, een Data Mapper Framework. iBATIS koppelt objecten met stored procedures of sql-statements met behulp van een XML-beschrijving.

Full text:
File Size Type Checksum
200700661_10.pdf 1 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 1426 keer bekeken en 6 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

BOLLEN, C. (2010). Promotion Planning & Quote Requests. Unpublished thesis, Xios, IWT.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae57e8c2c4fd09a012c597d25bb0027.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact