About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Mijn buurt

2010
CELIS, Stephan
KALIN, Yakup
Toegepaste Informatica

Trefwoorden:

Abstract :
Deze stage wordt uitgevoerd binnen de Technologiepool van de XIOS Hogeschool Limburg. Binnen DiGet bestaat de vraag om een nieuwe sociale netwerksite op te starten, met als hoofddoelstelling het bevorderen van contact tussen buurtbewoners enerzijds en tussen burgers en (lokale) overheden anderzijds. In het kader van deze vraag dient een webtoepassing evenals mobiele toepassing (aan de hand van Android) ontwikkeld te worden. Dit is een vraag vanuit DiGet, wel is het zo dat dit een toepassing is die door heel wat organisaties zou gebruikt kunnen worden. Omdat het gaat om een onderzoeksproject, dient er nog nagegaan te worden welke nieuwe technologieŽn gebruikt kunnen worden om tot het gewenste resultaat te komen. Ook zal er een onderzoeksrapport moeten worden opgesteld.

We hebben gekozen om de webapplicatie op te bouwen door middel van LifeRay. Dit is een Java-gebaseerd 'open-cms' systeem. LifeRay maakt bovendien gebruik van 'Hibernate' en 'Spring', wat er voor zorgt dat het gedeelte van de ontwikkeling van de webapplicatie veel makkelijker en sneller kan gebeuren, aangezien er al veel modules standaard aanwezig zijn.
LifeRay beschikt ook over webservices die aangesproken kunnen worden. Deze kunnen gemakkelijk uitgebreid worden. Dankzij de Service Builder van LifeRay is het mogelijk om eigen 'webmethods' te schrijven die vervolgens als module in LifeRay geÔmporteerd kunnen worden.

De Android applicatie wordt gemaakt met de bestaande 'Android SDK' voor Eclipse. Deze 'SDK' maakt gebruik van Java voor de 'code-behind' en XML voor de lay-out van de schermen. Dit heeft als voordeel dat lay-out en Java code strikt gescheiden zijn.
De bedoeling van de Android applicatie is om snel en gemakkelijk informatie op te vragen van jouw eigen buurt of de buurt waarin je je nu bevindt. Zo zou je bijvoorbeeld evenementen kunnen opvragen in een stad / streek waar je bijvoorbeeld een weekendje op vakantie gaat. Het beheer van informatie, zoals het aanmaken van een event door een 'publisher account', is bedoeld voor de website. Wel is het mogelijk om prikbordberichten te plaatsen via de Android applicatie. Ook zullen er extra features in de Android applicatie zijn die je niet kan met de webapplicatie. Een voorbeeld hiervan is het kiezen van je profielfoto. Ook al is het mogelijk om met de webapplicatie je profielfoto te veranderen, met de Android applicatie kan
je met de ingebouwde camera van je smartphone een nieuwe foto nemen en deze uploaden naar het systeem.

Full text:
File Size Type Checksum
200700396_200700175_10.pdf 1 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 1602 keer bekeken en 15 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

CELIS, S., KALIN, Y. (2010). Mijn buurt. Unpublished thesis, Xios, IWT.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae57e8c2c4fd09a012c631a3b060032.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact