About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Project Fuga v2.0

2010
STRAETEMANS, Michael
CHRISTIAENS, Stijn
Toegepaste Informatica

Trefwoorden:

Abstract :
Project Fuga v2.0 is een Linux client-serversysteem dat een Linuxdesktop start die nauwelijks aangepast kan worden door de gebruiker. Bij elke herstart van het systeem zullen dezelfde instellingen geladen worden.
Dit systeem kan gebruikt worden als kiosksysteem in een bibliotheek, rusthuis, op beurzen, etc.

Als server back-end wordt er gebruikt gemaakt van Debian Lenny. Deze server dient als DHCP, DNS, tftp, proxy en firewall.
Op clientniveau wordt er een Xubuntu 10.04 gebruikt. Dit is een Ubuntu met Xfce als lightweight desktopmanager. We bekomen een minimaal systeem door middel van een debootstrapinstallatie.

De client zal geladen worden via het netwerk en zal geen gebruik maken van een harde schijf. Om dit te realiseren wordt er gebruik gemaakt van een PXEbootconfiguratie. Hier wordt op basis van het MAC-adres van een client de kernel en ramdisk in het geheugen geladen.
Een NFS-server zal er voor zorgen dat de rest van het bestandssysteem gemount zal worden. Dit gebeurt aan de hand van het exports bestand dat verwijst naar het correcte profiel van de client.
De home directory van de gebruiker wordt eveneens op een tmpfs gemount zodat hier de nodige schrijf- en uitvoerrechten voor de gebruiker aanwezig zijn.
Op die manier kunnen gebruikers tijdelijk hun bestanden wegschrijven terwijl ze zich toch op een read-onlysysteem bevinden. Wanneer men de sessie afsluit wordt de volledige home map automatisch gewist.

Er is een beheersinterface aanwezig die er voor zorgt dat werken met de console overbodig wordt. Dit vergemakkelijkt het werk van de lokale beheerder, die hierdoor minder technische kennis nodig heeft. Zo kan men onder andere de status van alle huidige machines opvragen, nieuwe profielen toevoegen, oude profielen verwijderen, het netwerk monitoren, etc.

Full text:
File Size Type Checksum
200600565_200600366_10.pdf 3 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 1654 keer bekeken en 40 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

STRAETEMANS, M., CHRISTIAENS, S. (2010). Project Fuga v2.0. Unpublished thesis, Xios, IWT.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae57e8c2c4fd09a012c6329ab060038.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact