About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Proof of concept: VDI in het Jessa Ziekenhuis

2010
CLAESEN, Dimitri
Toegepaste Informatica

Trefwoorden:

Abstract :
Binnen het Jessa Ziekenhuis moet het verzorgend personeel, zoals artsen en verpleging, flexibel kunnen beschikken over de nodige software en data. Deze gebruikers zijn echter mobiel en niet altijd in staat een draagbare computer mee te nemen. Ze maken ook veelvuldig gebruik van gemeenschappelijke desktopcomputers, maar hierbij kunnen de gebruikers niet over een uniforme werkomgeving beschikken.
Het doel van de stage is om een marktverkenning te doen naar Virtual Desktop Infrastructure (VDI), de verschillende oplossingen te documenteren en eventueel, door middel van een testopstelling, te evalueren.
VDI is een architectonisch model waarbij een Windows Client-besturingssysteem loopt vanaf servergebaseerde virtuele machines (VM's) in een datacenter. De eindgebruiker maakt vervolgens verbinding met deze VM's door middel van een pc of thin client.
Net als bij "Session Virtualisation" (voorheen bekend als Terminal Services) biedt VDI de mogelijkheid om desktops te centraliseren, maar in plaats van een serversessie wordt er een volledige clientomgeving gevirtualiseerd binnen een servergebaseerde hypervisor. Met VDI krijgt de gebruiker toegang tot een rijke en geÔndividualiseerde desktopervaring met alle administratieve controle over de desktop en applicaties. Hoewel deze architectuur flexibel is, vereist het aanzienlijk meer hardware dan traditionele "Session Virtualisation ".
De belangrijkste voordelen van VDI zijn een flexibele keuze in werkscenario's, een verhoogde beveiliging van gegevens en een eenvoudig, efficiŽnt beheer van de desktops en applicaties.
De VDI-markt wordt gedomineerd door drie grote namen, namelijk VDI Suites van Microsoft, XenDesktop van Citrix en VMware View van VMware. Er zijn echter ook een aantal minder gekende bedrijven die zich op de VDI-markt richten, waaronder ondermeer Kaviza met hun oplossing genaamd "VDI-in-a-box".

Full text:
File Size Type Checksum
200700791_10.pdf 1 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 3578 keer bekeken en 84 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

CLAESEN, D. (2010). Proof of concept: VDI in het Jessa Ziekenhuis. Unpublished thesis, Xios, IWT.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae57e8c2c4fd09a012c64042cc7003e.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact