About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Device Creator

2010
CUYVERS, Ruben
Toegepaste Informatica

Trefwoorden:

Abstract :
Device Creator is een softwareapplicatie voor het maken of aanpassen van lamp devices voor lichtsturingen in de professionele showbelichting. De data is gebaseerd op een open formaat dat opgesteld is in XML. Device Creator wordt geschreven in C++ en is gebaseerd op het Nokia Qt framework. Qt is een GPL based opensource framework dat verschillende modules aanbiedt voor het programmeren van GUI-applicaties welke compileerbaar zijn voor verschillende platformen. Ook biedt dit framework goede ondersteuning voor verschillende basisfunctionaliteiten zoals netwerk, xml, threading, ... Nokia Qt heeft eveneens een volledig gratis SDK beschikbaar voor het ontwikkelen van Qt-applicaties. Deze SDK omvat een volledig IDE met debugger, git en svn interface, en een uitgebreide help- en codereferentie. De SDK is ook te downloaden voor verschillende platformen (Linux, Mac of Windows). Luminex LCE maakt gebruik van deze SDK voor de ontwikkeling van andere applicaties.
Gebaseerd op deze XML-data en XML-schema's zal Device Creator een intu´tieve GUI moeten bieden voor de creatie van XML device data files en het wijzigen van deze data. De GUI moet voor de creatie van nieuwe data files uitgaan van een wizardstijl. De opeenvolgende dialoogvensters bieden een intu´tieve interface voor de gebruikers, voornamelijk lichttechnici. Daarna zal de GUI de inhoud van de XML databestanden gestructureerd moeten weergeven in een boomstructuur of een andere overzichtelijke view die eveneens gemakkelijk kan worden bewerkt.
De XML data zal vrij beschikbaar zijn alsook de bijhorende XML schemafiles. Device Creator is een softwareapplicatie die deel zal uitmaken van een opensourceproject gehost op lamplibrary.org. Hierdoor zal iedereen de broncode kunnen downloaden en aanpassen, zodat de applicatie steeds beter wordt. Luminex LCE zal hierop de XML-data, XML-schemafiles en uiteindelijk de source van Device Creator hosten in een git repository.

Full text:
File Size Type Checksum
200600322_10.pdf 214 KB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 1437 keer bekeken en 13 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

CUYVERS, R. (2010). Device Creator. Unpublished thesis, Xios, IWT.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae57e8c2c4fd09a012c641fdbb50048.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact