About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

WebGUI op Equinox

2010
ONKELINX, Dorian
FRESON, Kevin
Toegepaste Informatica

Trefwoorden:

Abstract :
Fks implementeert vele van haar projecten volgens een Service Oriented Architecture (SOA) binnen een OSGi-framework. De ontwikkelde applicaties worden opgesplitst in meerdere bundles die afzonderlijk ge´nstalleerd, geconfigureerd en geŘpdatet kunnen worden. Om een onderdeel van de software te vervangen dient dus niet steeds het gehele systeem offline gehaald te worden. Als OSGi-omgeving wordt voor equinox geopteerd. Elk dergelijk framework wordt afzonderlijk beheerd door middel van een commandline interface in een standaard voorzien consolevenster.

Dit project bestaat uit het design en de ontwikkeling van een gebruikersinterface die toelaat om meerdere equinox-omgevingen gelijktijdig te beheren. De applicatie is onderverdeeld in vier domeinen.
Allereerst voorziet het onderdeel "Bundle Management" een interface om alle bundles binnen een framework te beheren. Dit omvat het installeren, verwijderen, updaten, starten en stoppen van elke afzonderlijke service.
Daarnaast geeft het domein "Bundle Dependencies" grafisch weer hoe de verschillende bundles aan elkaar hangen. Welke onderdelen hebben elkaars functionaliteit nodig om te kunnen werken?
Het derde domein integreert een equinox-console in de applicatie, zodat ook minder gebruikte of zelf ge´mplementeerde commando's ondersteund kunnen worden.
Het laatste onderdeel geeft de gebruiker allerlei nuttige informatie over het framework waarmee men geconnecteerd is en de server waarop dit draait. Het gaat hier ondermeer om "threaddumps", een lijst van alle lopende processen, het geheugengebruik, enz.

De gebruikersinterface wordt met behulp van de Google Web Toolkit ontwikkeld als een webapplicatie. Deze zal draaien op een Resin Application Server. Op de client hoeft geen software ge´nstalleerd te worden. Het geheel draait immers binnen een browser.
Bij het ontwikkelen wordt gebruik gemaakt van Java 1.6, de standaard GWT-libraries en enkele third-party libraries, waaronder de Google Visualization API. Persistente opslag van gegevens gebeurt in een PostgreSQL 8.4 database.
Full text:
File Size Type Checksum
200700020_200700021_10.pdf 2 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 1350 keer bekeken en 8 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

ONKELINX, D., FRESON, K. (2010). WebGUI op Equinox. Unpublished thesis, Xios, IWT.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae57e8c2c4fd09a012c73dc2d0e0062.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact