About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Opstellen stappenplan QIT 2010 + Technische Labo's

2010
KEIJENBERG, Robin
HARDY, Kimberley
Toegepaste Informatica

Trefwoorden:

Abstract :
QIT 2010 is een stappenplan dat bedrijven moet helpen om de werking en risico's van hun IT-omgeving te analyseren. Aan de hand van het plan worden er audits uitgevoerd wanneer een bedrijf dit aanvraagt. Na deze audits worden er oplossingen voorgesteld om de werking van de IT-omgeving in het bedrijf te verbeteren. Deze oplossingen worden door ons getest in het testlab.
Tijdens onze stage zullen wij een bestaand stappenplan, QIT 2010 genaamd, aanvullen op basis van de technische labo's die we gaan uitvoeren. Allerlei verschillende onderdelen uit een netwerk zullen aan bod komen, zoals beveiliging, back-up, enzovoort.
Het doel is om te bekijken of het stappenplan in voldoende mate alle rubrieken, omtrent ICT, beschrijft die in een gemiddelde kmo voorkomen. Zijn alle veel voorkomende softwaretoepassingen opgesomd? Is er een duidelijke oplijsting van aanwezige apparatuur? Kunnen toepassingen het doorlichten vereenvoudigen? (bijvoorbeeld, is er een hulpprogramma dat licentiecodes en hardwarebeschrijving uitleest en aanbiedt in een tekstbestand dat kan toegevoegd worden aan de audit?)
Alle rubrieken worden opgelijst met als sleutelrol calamiteiten van hardwaretechnische of softwarematige origine te kunnen counteren. Na de audit zou een bedrijf duidelijk voor ogen moeten hebben waar de infrastructuur en backoffice gevaar loopt bij eventuele problemen.
We testen verschillende hard- en softwareproducten om deze dan te kunnen vergelijken en op te nemen in het stappenplan zoals bijvoorbeeld firewall, antivirus-software, back-up en recovery tools en vele andere.
Ook zullen we een volledig netwerk opzetten om deze producten op hun goede werking te kunnen testen. In deze testen worden werkelijke situaties uit bedrijven gesimuleerd. Alle geteste oplossingen worden altijd bekeken in kader van de beste oplossing voor het laagste budget zonder compromis aan te gaan qua veiligheidsniveau.
Er wordt telkens vanuit de werkelijke test een handleiding gemaakt om een toekomstige implementatie op een gemakkelijke en vlotte manier te doen verlopen bij bedrijven.
In de laatste weken zullen we audits uitvoeren bij bedrijven om zo hun IT-omgevingen te bekijken en te evalueren. Zo krijgen wij als student ook weer een betere kijk op de infrastructuur en IT-omgeving bij bedrijven. 

Full text:
File Size Type Checksum
200601194_200700563_10.pdf 6 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 2439 keer bekeken en 49 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

KEIJENBERG, R., HARDY, K. (2010). Opstellen stappenplan QIT 2010 + Technische Labo's. Unpublished thesis, Xios, IWT.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae57e8c2c4fd09a012c8732243c0073.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact