About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Siloconstructies, beton of staal?

2010
BELMANS, Jurgen
Master in de industriŽle wetenschappen

Trefwoorden:

Abstract :
De silo constructie, staal of beton? Het is een vraag waar vele bedrijven al een tijd mee worstelen. In deze masterproef wordt dit probleem onderzocht. We dienen op te merken dat de behaalde resultaten gelden voor een gelijkaardige constructie, wat betekent dat dit een constructie is voor een groep op hoogte staande silo's, waaronder vrachtverkeer mogelijk moet zijn. Dit is een frequent voorkomende constructie, waardoor mijn masterproef inspeelt op een realistisch toepassingsgebied.

De belastingen worden bepaald op de silo's en dus ook op de silo constructie. Hierbij wordt dieper ingegaan op windbelasting omdat deze niet altijd juist ingeschat worden, resulterend in een ongunstige economische constructie.

Vervolgens worden de betonnen en stalen constructies berekend met behulp van Scia engineer, een gewaardeerd programma in de bouwwereld. In deze masterproef worden daarom de gegevens die bekomen worden met Scia zo goed mogelijk weergegeven, zodat duidelijk wordt waarmee men rekening dient te houden bij het interpreteren van de resultaten. Hierdoor wordt de lezer ook duidelijk geÔnformeerd over hoe men Scia kan gebruiken bij dergelijke constructies.

Nu er een vergelijking wordt gemaakt tussen de verschillende betonnen en stalen constructies, moet er gekozen worden voor het meest gunstige resultaat. Zo bekomen we met deze masterproef een resultaat dat leidt tot de beste materiaalkeuze en de meest economische constructie.

Nadat de constructies zijn ontworpen, wordt er verder ingegaan op de brandveiligheid. Brandveiligheid kan een negatief effect hebben op de totaalprijs van een constructie, waardoor we mogelijks tot een ander besluit zouden komen. Omdat in deze masterproef nog altijd wordt gezocht naar de meest prijsgunstigste constructie, is dit een niet te onderschatten factor en wordt deze ook breed onderzocht.

De conclusie van deze materproef geeft weer welke constructie het beste resultaat geeft.

Full text:
File Size Type Checksum
200600190_10.pdf 1 MB Adobe PDF MD5

Appendices:
File Size Type Checksum
200600190_10.B2.pdf 4 MB Adobe PDF MD5
200600190_10.B1.docx 1 MB Other MD5

Dit eindwerk werd 3104 keer bekeken en 63 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

BELMANS, J. (2010). Siloconstructies, beton of staal?. Unpublished thesis, Xios, IWT.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae57e8c2cbabd87012cdfe50c380019.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact