About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.063 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home
XIOS
Title : Siloconstructies, beton of staal?
Author :
BELMANS, Jurgen
Abstract : De silo constructie, staal of beton? Het is een vraag waar vele bedrijven al een tijd mee worstelen. In deze masterproef wordt dit probleem onderzocht. We dienen op te merken dat de behaalde resultaten gelden voor een gelijkaardige constructie, wat betekent dat dit een constructie is voor een groep op hoogte staande silo's, waaronder vrachtverkeer mogelijk moet zijn. Dit is een frequent voorkomende constructie, waardoor mijn masterproef inspeelt op een realistisch toepassingsgebied.

De belastingen worden bepaald op de silo's en dus ook op de silo constructie. Hierbij wordt dieper ingegaan op windbelasting omdat deze niet altijd juist ingeschat worden, resulterend in een ongunstige economische constructie.

Vervolgens worden de betonnen en stalen constructies berekend met behulp van Scia engineer, een gewaardeerd programma in de bouwwereld. In deze masterproef worden daarom de gegevens die bekomen worden met Scia zo goed mogelijk weergegeven, zodat duidelijk wordt waarmee men rekening dient te houden bij het interpreteren van de resultaten. Hierdoor wordt de lezer ook duidelijk geÔnformeerd over hoe men Scia kan gebruiken bij dergelijke constructies.

Nu er een vergelijking wordt gemaakt tussen de verschillende betonnen en stalen constructies, moet er gekozen worden voor het meest gunstige resultaat. Zo bekomen we met deze masterproef een resultaat dat leidt tot de beste materiaalkeuze en de meest economische constructie.

Nadat de constructies zijn ontworpen, wordt er verder ingegaan op de brandveiligheid. Brandveiligheid kan een negatief effect hebben op de totaalprijs van een constructie, waardoor we mogelijks tot een ander besluit zouden komen. Omdat in deze masterproef nog altijd wordt gezocht naar de meest prijsgunstigste constructie, is dit een niet te onderschatten factor en wordt deze ook breed onderzocht.

De conclusie van deze materproef geeft weer welke constructie het beste resultaat geeft.
Publisher : Xios
Publication date : 2010
Full text :
File Size Type Checksum
200600190_10.pdf 1 MB Adobe PDF MD5
Appendices :
File Size Type Checksum
200600190_10.B2.pdf 4 MB Adobe PDF MD5
200600190_10.B1.docx 1 MB Other MD5
Type : Electronic Thesis or Dissertation
Language :
  • Dutch
Rights : All rights reserved
Degree name : Master in de industriŽle wetenschappen
Degree level : Master
Discipline : Bouwkunde
Grantor of degree : Xios
Department : IWT
Awards :
Status : PUBLISHED
Promotor : Jan Goffa
External Promotor : Willy Vos (Democo nv)
Notes :
Embargo : false
Created : 13/12/2010 14:21
Last modified : 13/12/2010 14:21
Appears in :
Bouwkunde
Bouw
2010
Views : 2575
Downloads : 60
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact