About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Fotovoltaische installaties voor bedrijven

2010
COOSEMANS, Bart
Master in de industriŰle wetenschappen

Trefwoorden:

Abstract :
Door de toenemende behoefte aan energie zullen toekomstige generaties allicht te kampen hebben met een tekort aan steenkool, aardgas en aardolie. Ook de milieuvervuiling t.g.v. de reststoffen die de energiesector teweeg brengt vergt een groot probleem. Naast dit kennen we het probleem van nucleaire afval dat moet verwerkt en opgeborgen worden. Om ecologisch verantwoord om te springen met energieopwekking en energieverbruik zullen we in de eerste plaats energiezuiniger moeten omspringen. Daarnaast moeten we de energie uit hernieuwbare bronnen aanwenden en deze verder op punt stellen. EÚn manier hiervan is stroom opwekken d.m.v. fotovolta´sche energie m.b.v. zonnecellen.
Naast particulieren schaft de industriŰle sector zich dezer tijden vaak een fotovolta´sche installatie aan. Dit afstudeerwerk geeft inzicht in de werking van fotovolta´sche zonne-energiesystemen. Ik wil bij deze een handleiding bieden voor bedrijven die een PV-installatie willen aanschaffen.
Als voorbeeld vindt men in dit afstudeerwerk de bepaling van de theoretische elektriciteitsopbrengst van verschillende fotovolta´sche systemen, waaronder de "Energieboog" van het bedrijf Photovoltech te Tienen. Deze energieboog werd mede mogelijk gemaakt door architecten- en ingenieursbureau AST77 te Tienen waar ik gedurende ÚÚn academiejaar wekelijks stage liep. Dergelijke projecten vragen een doordacht ontwerp. In dit afstudeerwerk vindt men het globale ontwerp van een netgekoppelde installatie op het plat dak van de serviceresidentie Het Molenhof te Heverlee. Hierin vindt men naast het energietechnische aspect ook de stabiliteitstudie van het platte dak met zonnepanelen en een lichtstudie.


Full text:
File Size Type Checksum
200500334_10.pdf 4 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 1983 keer bekeken en 40 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

COOSEMANS, B. (2010). Fotovoltaische installaties voor bedrijven. Unpublished thesis, Xios, IWT.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae57e8c2cbabd87012cdfef53100020.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact