About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Keermuurconstructies met gewapende grond

2010
SEERDEN, Wouter
Master in de industriŽle wetenschappen

Trefwoorden:

Abstract :
In een wereld die geleidelijk aan vol raakt gebouwd, worden creatieve manieren voor het creŽren van ruimte steeds belangrijker. Een van de manieren om een bruikbare ruimte te verwezenlijken zijn de keerstructuren. Deze constructies zorgen ervoor dat een niveauverschil in het grondoppervlak verwezenlijkt kan worden. Tegenwoordig kunnen keerconstructies worden opgebouwd uit verschillende materialen zoals hout, staal of beton eventueel met een extra ondersteuning van stempels of een gewapend grondpakket.

In deze masterproef wordt eerst en vooral aandacht besteed aan verschillende typen keermuursystemen met gewapende grond. Van een keerwand opgebouwd uit geogrids tot een betonnen wand, ieder systeem heeft zijn positieve en negatieve kenmerken.

Door recente problemen in Landen met keerwanden opgebouwd uit modulaire blokken is het belangrijk om onderzoek te verrichten naar de mogelijke oorzaken van falen. Hierdoor kunnen er verschillende aandachtspunten geformuleerd en meegenomen worden naar toekomstige projecten.

Om de problemen te achterhalen wordt enerzijds het ontwerpproces overlopen en gecontroleerd, anderzijds de stabiliteit van de constructie herberekend. Bij de uitvoering van de wand door de aannemers worden de grootste problemen vastgesteld. Aannemers trachten steeds de grenzen af te tasten maar door de beperkte ervaring loopt het soms verkeerd af.

Veel problemen kunnen voorkomen worden door het nauwkeurig plaatsen van de geogrids en de blokken, lichte verdichtingsmaterielen te gebruiken achter de wand of een goed aanvulmateriaal te kiezen.

Full text:
File Size Type Checksum
200501113_10.pdf 3 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 3159 keer bekeken en 294 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

SEERDEN, W. (2010). Keermuurconstructies met gewapende grond. Unpublished thesis, Xios, IWT.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae57e8c2d03530c012d03c8c0560020.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact