Abstract : Tegenwoordig wordt er veel opgeslagen in silo's. Dit kan gaan van cement tot kunststofgranulaten. Er bestaan silo's in alle mogelijke vormen en afmetingen. Het ontwerpmateriaal van een silo kan beton, metaal, aluminium, … zijn.
Ook het doel van een silo is niet altijd hetzelfde. De één dient enkel voor de opslag van goederen terwijl de ander dient om te zorgen dat het product altijd zo homogeen mogelijk verdeeld is.
Binnen deze masterproef zal het nut en het probleem van een aluminium mengsilo, ook wel blender genaamd, duidelijk worden. Een mengsilo heeft als nut om het product dat aanwezig is in de silo te mengen, om zo een homogeen mogelijk mengsel te creëren dat daardoor gemakkelijker verwerkbaar is en minder uitval creëert bij de verwerking.
Het probleem echter met een mengsilo is dat deze vlug deuken vertoont. Dit door de ongelijke verdeling van spanningen in de silowand.
Het doel van deze masterproef is om inzicht te krijgen hoe een mengsilo werkt, waarom een mengsilo deukvorming vertoont en hoe we deze deukvorming kunnen opvangen. Voor deze masterproef zal er gebruik gemaakt worden van het eindige elementenprogramma RFEM, waarmee simulaties zullen uitgevoerd worden.
Enkele simulaties die uitgevoerd zullen worden zijn: ringen rond de silo plaatsen waardoor de vervorming beperkt wordt en de deukvorming wordt tegengehouden. Ook bestaat er de mogelijkheid om de plaat van de silo dikker te maken om zo de spanningen in de wand op te vangen. Er wordt dan nagegaan in welke mate de oplossingen, de deukvorming tegengaan.
|
If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):
THOLEN, J. (2010). Het deukgedrag in mengsilo's.
Unpublished thesis, Xios, IWT.
Retrieved
from
http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae57e8c2d03530c012d03d07a6a0025.
|