About DoKS      NL  |  EN Search:
  Starts with (bv. psycholog*)    Exact wordgroup (bv. "Visual Basic")
 
Home
Administration
Authors
Departments
Help
Years
 


1.062 theses on-line.
Most popular theses:
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
   
 More... Open Archives Initiative
Home

Het deukgedrag in mengsilo's

2010
THOLEN, Jelle
Master in de industriŽle wetenschappen

Trefwoorden:

Abstract :
Tegenwoordig wordt er veel opgeslagen in silo's. Dit kan gaan van cement tot kunststofgranulaten. Er bestaan silo's in alle mogelijke vormen en afmetingen. Het ontwerpmateriaal van een silo kan beton, metaal, aluminium, Ö zijn.
Ook het doel van een silo is niet altijd hetzelfde. De ťťn dient enkel voor de opslag van goederen terwijl de ander dient om te zorgen dat het product altijd zo homogeen mogelijk verdeeld is.

Binnen deze masterproef zal het nut en het probleem van een aluminium mengsilo, ook wel blender genaamd, duidelijk worden. Een mengsilo heeft als nut om het product dat aanwezig is in de silo te mengen, om zo een homogeen mogelijk mengsel te creŽren dat daardoor gemakkelijker verwerkbaar is en minder uitval creŽert bij de verwerking.

Het probleem echter met een mengsilo is dat deze vlug deuken vertoont. Dit door de ongelijke verdeling van spanningen in de silowand.

Het doel van deze masterproef is om inzicht te krijgen hoe een mengsilo werkt, waarom een mengsilo deukvorming vertoont en hoe we deze deukvorming kunnen opvangen. Voor deze masterproef zal er gebruik gemaakt worden van het eindige elementenprogramma RFEM, waarmee simulaties zullen uitgevoerd worden.

Enkele simulaties die uitgevoerd zullen worden zijn: ringen rond de silo plaatsen waardoor de vervorming beperkt wordt en de deukvorming wordt tegengehouden. Ook bestaat er de mogelijkheid om de plaat van de silo dikker te maken om zo de spanningen in de wand op te vangen. Er wordt dan nagegaan in welke mate de oplossingen, de deukvorming tegengaan. 

Full text:
File Size Type Checksum
200600184_10.pdf 2 MB Adobe PDF MD5

Dit eindwerk werd 1958 keer bekeken en 23 keer gedownload.
Translate to English (Google translate)
 

Details

show ETD - Dublin Core

If you want to cite this thesis in your own thesis, paper, or report, use this format (APA):

THOLEN, J. (2010). Het deukgedrag in mengsilo's. Unpublished thesis, Xios, IWT.
Retrieved from http://doksxios.pxl.be/doks/do/record/Get?dispatch=view&recordId=Sxhl8ae57e8c2d03530c012d03d07a6a0025.
©2004-2005 - XIOS Hogeschool Limburg - webmaster - Contact